Josipa Lisac u punoj MTS dvorani proslavila 50 godina “Dnevnika jedne ljubavi”

08.03.2024

Mizička diva Josipa Lisac je veličanstvenim koncertom u rasprodatoj beogradskoj MTS dvorani, u organizaciji producentske kuće Long Play, obeležila 50 godina od objavljivanja prvog albuma “Dnevnik jedne ljubavi” koji je ušao u antologiju ovdašnje pop-rok muzike.

Proslavljena umetnica je u blistavom izdanju, raspoložena i nasmejana od početka do kraja, tokom više od dva sata pokazala da je u izuzetnoj formi, a publika ju je odmah, čim se pojavila na sceni, dočekala gromkim aplauzom.

Pre nego što je zapevala, Josipa se zahvalila za tako topao doček, i nastavila: “Svi, nekako, brzo žive, ali ja živim slow motion. Sve je u dnevniku, a slavi se dnevnik”.

Podsetila je da je u periodu “Dnevnika” održala koncert u istoj dvorani, tadašnjem Domu sindikata, te konstatovala da se “vratila na mesto zločina”. Za početak je, ipak, odabrala naslovni hit sa albuma “Boginja” (1987), a zatim i najsvežiju, prošlogodišnju “A gdje si ti”.

Vreme je bilo da se konačno otvori dnevnik i odmah je, uz oduševljenje odmah na prve taktove, izvedena antologijska “O jednoj mladosti”, ispraćena “Srećom”. Posle još jedne iz novijeg perioda, “1000 razloga”, povratak albumu slavljeniku označila je “Vjerujem ti sve”.

Priredila je Josipa nešto potpuno posebno publici, podsetivši na mnoge detalje vezano za
nastajanje vanvremenskog albuma, ali i njegov kasniji život, sazrevanje i priznanje koje je
usledilo tek posle određenog vremena. Tu je, svih ovih godina, prisutna i velika žal što sve to
nije doživeo njen prerano preminuli životni partner, ali i ključni čovek za njenu karijeru, Karlo
Metikoš.

Josipa Lisac MTS Dvorana

Josipa Lisac i „Dnevnik jedne ljubavi“ u MTS DvoraniNemanja Đorđević

Kad se priča o “Dnevniku”, neminovno je bilo spomenuti i drugog važnog autora, ujedno i idejnog tvorca naslova izdanja, Ivicu Krajača. Priču je nastavila “Ne prepoznajem ga”, a
onda, kao posebno iznenađenje, pesma koju ranije nije izvodila, ritmična “Jedna kratka vijest”.

Spontano, sa fantastičnim vokalnim egzibicijama ispraćenim majstorijama na bas gitari, posebno impresivno je zvučala ove večeri “Gdje Dunav ljubi nebo”, kao i instrumentalno sveden “Make Up”. A onda – hit za hitom: “Hir, hir, hir”, “Danas sam luda”… Uz frenetične ovacije dočekana je “Magla”, a trijumfalnu završnicu obeležile su “Ležaj od suza” i “Ispočetka”.

Već je zakazano novo druženje Josipe Lisac sa beogradskom publikom, 14. avgusta u letnjem ambijentu Botaničke bašte “Jevremovac”, a karte možete nabaviti preko mreže Tickets.rs po ceni od 3.000 dinara.