Kalifornijski glam-metal bend Steel Panther stiže 15. jula u Srbiju

06.03.2024

Kalifornijski glam-metal bend Steel Panther održače koncert 15. jula u beogradskom Dorćol Platzu, u organizaciji promoterske kuće Long Play.

Sastav koji mnogi opisuju i kao „comedy rock“ stiže kod nas u sklopu turneje na kojoj promoviše aktuelni, šesti album „On the Prowl“ (2023).

Steel Panther donose autentičan šou za pamćenje, uz veliku dozu humora, obilje seksa u pesmama i imidž koji se poigrava kič estetikom, ali ih, istovremeno, karakteriše vrhunska sviračka virtuoznost. Bend je oformljen 2000. Devet godina kasnije objavili su debi album „Feel the Steel“, a 2011. „Balls Out“ i na ta dva izdanja sarađivali sa brojnim poznatim muzičarima: Corey Taylor (Slipknot, Stone Sour), Justin Hawkins (The Darkness), Scott Ian (Anthrax), Chad Kroeger (Nickelback), Nuno Bettencourt (Extreme)… Dalje su se nizali albumi „All You Can Eat“ (2014), „Lower the Bar“ (2017) i „Heavy Metal Rules“ (2019), sve do aktuelnog, prošlogodišnjeg.

O njima su hvalospeve pisali planetalno popularni magazini Billboard, Classic Rock, Consequence, Metal Hammer… Aktuelnu postavu benda čine pevač Michael Starr, gitarista Satchell, Spyder (bas gitara) i Stix Zadinia (bubnjevi).

Živi nastupi su najjači adut ovog jedinstvenog benda, a frontmen Starr slikovito kaže: „Osećam da muzika ima lekovitu moć. Mi smo bend, tu je publika, zajedno kreiramo naš univerzum. To ne može da se ‘ušminka’, da se kupi. To je zaista čudesna veza“.

Ulaznice za koncert benda Steel Panther 15. jula u Dorćol Platzu tokom promo perioda koštaju 3.000 dinara i mogu se nabaviti putem servisa Tickets.rs.