Josipa Lisac sutra u Novom Sadu

06.05.2013

Povodom 40 godina od objavljivanja svog prvog albuma „Dnevnik jedne ljubavi“, Josipa Lisac sutra će održati koncert u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu. Novosađani će me čuti onakvu kakva jesam, ističe pevačica.

Legendarna pevačica jedinstvenog glasa i pojave Josipa Lisac na turneji kojom obeležava 40 godina od kultnog albuma prvenca Dnevnik jedne ljubavi održaće sutra u 20:30 časova koncert u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu, gde će publiku podsetiti i na ostale velike hitove svoje karijere kao što su Gdje Dunav ljubi nebo, Magla, Hir i mnogi drugi.

„Izvešću nekoliko pesama sa ‘Dnevnika’, nekoliko novijih pjesama, ali pored toga najviše će biti pesama koje ljudi jako dobro poznaju. Dakle, Novosađani će me čuti onakvu kakva jesam. Muziku nosim u sebi, muzika je meni iznad svega“, kaže Josipa Lisac.

Novosadsku publiku Josipa će podsetiti na album Dnevnik jedne ljubavi iz 1973. godine, koji danas uživa kultni status i mesto u svim antologijama, jer se naprosto radi o zbirci fantastičnih pesama kao što su Sreća, O jednoj mladosti i Ležaj od suza.

„Taj album je došao u fazu kada nije naš, odvojio se od porodice, od autora, i postao tražen od svih koji žive te priče zaljubljivanja, razočarenja, traženja ljubavi“, objašnjava Josipa.

I ovaj koncert, kao i svi veći nastupi hrvatske umetnice unazad dve decenije biće posvećen Karlu Metikošu.

Ulaznice se mogu naći na blagajni SNP-a kao i u obližnjoj CD prodavnici „Mungos“ (Zmaj Jovina 2, u pasažu) po cenama od 2.200 i 2.500 dinara za parter, odnosno 1.800 i 2.000 dinara za balkon.