Novi singl Hladnog piva

07.05.2013

Hladno pivo objavilo je novi singl „Na ovim prostorima“, koji se ne nalazi na poslednjem CD albumu
„Svijet glamura“ (2011) i najavljuje novu fazu u radu zagrebačkog benda.

„Na ovim prostorima“ Hladno pivo će premijerno uživo odsvirati na svom velikom koncertu 25. maja na zagrebačkoj Šalati, a potom ih očekuju brojni nastupi u regionu poput Arsenal Festa, koji se održava u Kragujevcu 27, 28. i 29. juna.

„Pjesma je nastala u jednom dahu i bez puno pisanja, brisanja pa opet pisanja i brisanja kao što to obično biva kod mene. Naime, putujući kombijem uzduž i poprijeko ovim prostorima uočio sam nevjerojatne podudarnosti, da ne kažem sličnosti u mentalitetu ljudi, kao što su recimo u ljubavi, mržnji, pečenom mesu i Kiki bombonima…“, kaže pevač Mile Kekin.

„Na ovim prostorima“ zamišljena je, objašnjava Mile, „kao neka vrsta vizitke lijepe naše domovine kada uđemo u novu asocijaciju naroda i narodnosti zvanu EU, čisto da poslije ne bi govorili da im nitko nije rekao s kim imaju posla“.

Pjesma „Na ovim prostorima“ stvarana je u prostorima PreSent studija u Strmcu početkom 2013. godine, nakon čega je producentsku palicu preuzeo Bred Blekvud (Brad Blackwood), inaće dobitnik Grammy-a, ujedno poznat i po radu sa velikim imenima, a Maroon 5, Against me, Calexico, Hatebreed, Euphonic Masters, Memphis Tennessee USA… Za mastering bio je zadužen Denis Mujadžić-Denyken.

Nedavno je došlo do do promena u postavi Hladnog piva, jer posle nedavnog odlaska dugogodišnjeg člana trubača Stipeta Mačora Božinovića, bend sada ponovo svira kao četvorka – pevač Mile Kekin, gitarista Zoran Subošić Zoki, bubnjar Mladen Subošić Suba i basista Krešimir Šokec-Šoki – uz pridruženog multiinstrumentalistu Miljka Kiša-Dedu.