Jinx posle Nove godine rade album

11.12.2008

Zagrebački Jinx nastupom 12. decembra u zagrebačkom klubu Tvornica promoviše u Hrvatskoj upravo izašli živi album Jinx Live, a gitarista i vođa Coco Mosquito najavljuje od početka iduće godine početak rada na novom studijskom albumu i obustavu koncertnih aktivnosti.

„To je normalno ponašanje, bar što se tiče ovog benda. Album ‘Na zapadu’ izdali smo prije godinu i pol i u tom razdoblju bili koncertno aktivni. Izvrtili smo repertoar od oko 27 pjesama i bili svugdje gdje god je bilo smisla svirati. Osobno me je sram s istim repertoarom u neki grad doći četiri puta pa je pravo vrijeme za pauzu“, kaže Mosquito za zagrebački dnevnik Večernji list..

Osim Tvornice, Mosquita, pevačicu Jadranku Ivaniš-Yayu i drugove očekuju još svirke 20. decembra u Sportskoj dvorani u Velenju i 31. decembra na dočeku Nove godine u Dubrovniku, pre najavljene koncertne pauze. Mosquito najavljuje da će se novi album razlikovati od prethodnih ostvarenja Zagrepčana.

„O budućem albumu još ne znam ništa! Tek ćemo ga početkom 2009. početi raditi. Jinxi su odabrali put koji svaki put vodi u nešto drukčije i na kojem neće kopirati svoj rad. Vjerujemo da je takav pristup pravi put za dugotrajnije zabavljanje glazbom“, ističe muzičar.

U Tvornici 12. decembra bend promoviše svoj prvi živi album u karijeri „Jinx Live“ (Dallas Records), snimljen na prošlogodišnjoj turneji po Hrvatskoj u korist albuma „Na zapadu“ (2007), sa kojim se bend vratio na scenu posle petogodišnje pauze. Najavni singl su „Ruke“.