Van Gog iz Amerike u Banja Luku

11.12.2008

Foto Marko Edge

Beogradski rokeri Van Gogh, koje 28. decembra očekuje „Koncert godine“ sa Bajagom i Instruktorima i Hladnim pivom, u banjalučkoj dvorani Borik, nedavno su boravili u SAD gde su miksovali novi album u Los Anđeleskim NRG studijima.

„Tamo su snimali Linkin Park, Papa Roach, i druga velika imena današnje scene, a tu su pripremane i kompilacije rokenrol legendi kao što su Jimmy Hendrix i John Fogerty. U našoj odluci da album završimo u Los Anđelesu nema pretencioznosti već želja da ponudimo vrhunski kvalitet, ne samo u kreativnom već i tehničkom smislu“, rekao je frontmen Van Gogha Zvonimir Đukić-Đule beogradskom dnevniku Alo.

Sa basistom Cvikom i bubnjarem Srbom, Đule je turistički prošao kroz Beverli Hils, holivudski Bulevar zvezda, fotografisao se kod spomenika glumcu John Wayne-u…

„Boravak na ovakvim mestima bogati duh i odmara dušu. To nam je donelo novi optimizam, koji jedva čekamo da podelimo sa publikom kada album bude objavljen i krenemo na turneju“, kaže Đule.

Tri velika rok benda iz Beograda i Zagreba – Bajaga i instruktori, Van Gogh i Hladno pivo, održaće 28. decembra u Banja Luci zajednički prednovogodišnji „Koncert godine“ u dvorani Borik!

Banjalučka publika i njihovi gosti te nedeljne večeri u Boriku imaće jedinstvenu priliku da čuju na istom mestu Bajagu i Instruktore, Van Gogh i Hladno pivo, na rok spektaklu o kome će se pričati i koji će definitivno obeležiti kraj 2008. godine. A sve to uz ulaznicu od samo 12 konvertibilnih maraka!

„Koncert godine“ koji organizuju Long Play i banjalučki Title u dvorani Borik 28. decembra počinje od 20.00. Datum početka kupovine ulaznica i prodajna mesta biće saopšteni uskoro.