Jinx ne vole nagrade

06.10.2008

Članovi zagrebačkog pop benda Jinx kažu da nisu ljubitelji nagrada iako su nominovani za regionalnu „Best Adriatic Act“ muzičke televizije MTV.

Jinx se nalaze sa zemljacima hip-hoperima TBF, evrovizijskim predstavnikom Bosne i Hercegovine Lakom, srpskim reperom Marčelom i slovenačkim Leeloojamais u trci za regionalnu nagradu na dodeli tradicionalnih MTV „Europe Music Awards“ 6. novembra u Liverpulu.

„Moramo priznati da nismo neki ljubitelji nagrada. Ipak kad bacimo oko na nominirane ove godine, moramo konstatirati da smo: a) u dobrom društvu, b) da smo u tom društvu najstariji. Pa onda nije to ni loše za takve stare kenjce poput nas“, kaže gitarista Coco Mosquito za Long Play.

Za Jinx je ovo druga nominacija za MTV nagradu „Best Adriatic Act“, posle prošlogodišnje kada su pobedili srpski rokeri Van Gog. Glasanje za dobitnika „Best Adriatic Act-a“ traje do 12. oktobra preko sms-a, kao i stranica www.mtvadria.com i www.mtvema.com.

Zagrepčani su se posle pet godina pauze u radu ponovo okupili za hvaljen povratnički album „Na zapadu“ (2007). Protekle nedelje u Zagrebu diskografska kuća Dallas Records uručila im je „zlatnu ploču“ za uspešnu prodaju albuma „Na zapadu“ u Hrvatskoj.

Dallas je nedavno reizdao album „Na zapadu“, koji sadrži bonus disk sa tri snimka uživo i četiri spota. Jinx za novembar najavljuju objavljivanje prvog živog albuma sa 15 pesama snimljenih na koncertima održanim tokom poslednjih 15 meseci.