Sprema se film o Rundeku i Cargo orkestru

07.10.2008

Darko Rundek

Dokumentarni film o Darku Rundeku i njegovom Cargo orkestru trebalo bi da bude premijerno prikazan do kraja ove ili početkom sledeće godine.

Rudek kaže za Long Play da autorka Biljana Tuturov privodi kraju rad na još uvek neimenovanom dokumentarcu koji prati koncerte, rad u studiju i druge aktivnosti Rundeka i članova Cargo orkestra.

„Biljana je radila video projekcije na mnogim koncertima Cargo orkestra i pratila bend od samog nastanka kad smo se okupili oko albuma ‘Ruke’ (2004), i sve to video dokumentirala. Tako se s godinama skupio bogat i zanimljiv filmski materijal za čiju realizaciju u cjelovečernji dokumentarni film je dobila podršku prestižnih francuskih filmskih fondova kao i garanciju da će ući u kino distribuciju u Francuskoj. Premijera se očekuje na jednom od svjetskih filmskih festivala krajem ove ili početkom slijedeće godine“, kaže Rundek.

Dokumentarac se na www.darko-rundek.com najavljuje kao „akcioni pustolovni film, zasnovan na priči Darka Rundeka i Cargo orkestra“.

Novosadanka Biljana Tuturov autorka je dokumentarca o snimanju albuma „Ruke“, spota za pesmu „Ista slika“, a sa svojim video instalacijama pratila je Cargo orkestar na brojnim koncertima. Autorka je kratkog filma „Plum Wars“ za koji je Rundek radio muziku.

Filmsku školu završila je u Belgiji, gde je živela do sredine devedesetih, a onda se preselila u Pariz. Tuturova je radila kao nezavisni reditelj u Francuskoj i Švedskoj, a suvlasnik je male producentske kuće za snimanje dokumentarnih filmova.