Izašla Knjiga postanka

22.03.2009

Hladno pivo

Koncertni DVD Hladnog piva „Knjiga postanka“ konačno se pojavio u prodaji u ponoć s petka na subotu u zagrebačkoj prodavnici Profil Megastore u Zagrebu, gde su se pevač Mile Kekin i drugovi strpljivo družili, časkali i delili autograme brojnim fanovima.

„Svaka čast fanovima, hvala im što su došli u tolikom broju. Slikali smo se s njima i delili potpise sat i pol. Na kraju, taj DVD je i napravljen samo za fanove“, kaže član benda Stipe Mačor.

Iz tabora Hladnog piva sa zadovoljstvom konstatuju da su fanovi i pored polusatnog stajanja u redu ispred Profil Megastorea „ozareno konstatirali da se čekanje isplatilo“. Uz to, njihov izdavač Menart iskoristio je početak prodaje „Knjige postanka“ da bendu uruči i zlatnu ploču za dve godine star album „Knjiga žalbe“.

DVD donosi pesme sa studijskog albuma „Knjiga žalbe“ (2007) uživo odsvirane u zagrebačkom Domu sportova 2007. godine i na slavljeničkom koncertu povodom 20 godina postojanja benda pred procenjenih 30.000 posetilaca na Jarunu u septembru 2008. godine. „Knjiga postanka“ u izdanju zagrebačkog Menarta donosi još 17 pesama „Hladnog piva“ sa koncerata u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku.

U svaku od live pesama sa albuma ‘Knjiga žalbe’ uvodi nas duhoviti, kratki, crno-beli film u kojima glume članovi benda. Osim izvrsnih koncertnih snimaka koje po želji možete slušati stereo ili 5.1, na ‘Knjigu postanka’ uvršten je dokumentarac ‘Peti dokument’, te svi spotovi sa ‘Knjige žalbe’: ‘Sreća’, ‘Nije sve tako sivo’, ‘Superman’, ‘Pitala si me’, ‘Biološki sat’ i ‘Konobar’ feat. Los Caballeros.

Fanovi u Hrvatskoj imaju priliku da „Knjigu postanka“ kupe u limitiranoj i regularnoj verziji koja se razlikuje samo u pakovanju, ali ne i u DVD sadržaju. Limitirano izdanje DVD-a koje nakon prodanog prvog tiraža od 1.700 primeraka neće biti doštampavano prati tvrdo ukoričena knjiga od 350 stranica koja sadrži privatne i oficijelne fotografije, zapise iz beležnica, satelitske snimke, pregršt ostalih sitnica…

U Hrvatskoj Hladno pivo nastavlja sa promocijom „Knjige postanka“ 25. marta u splitskom Profil Superstoreu i 28. marta u Rijeci.