Istorijski dan u Nišu!

25.06.2010

Hladno Pivo u Barutani

Zagrebačko Hladno pivo održaće u subotu istorijski, prvi koncert u dvodecenijskoj karijeri u južnoj srpskoj metropoli Nišu, s početkom od 21:00 na Letnjoj pozornici Tvrđave.

Ostalo je još veoma malo ulaznica po ceni od 800 dinara na prodajnim mestima Happy House, CD Sound i Energy Music Shop u Nišu.

„Prvi put sviramo u Nišu, što normalno očekujemo sa nestrpljenjem. Dosta je prošlo od ‘Knjige Žalbe’ i neće biti toliko pesama sa posljednjeg albuma. Prvi put sviramo Nišlijama, pa se može očekivati megamiks pesama koje ljudi inače najviše vole čuti. Dakle slična set lista kao u Novom Sadu (krajem prošle godine), koja je bila jako dobro prihvaćena“, kaže frontmen Hladnog piva Mile Kekin.

Legendarni Mile ima dodatan razlog da se raduje koncertu u Nišu. To je prilika da se vrati u grad u kome je u sezoni 1987/88. godine služio vojsku kao običan „prašinar“!

„Drago mi je što ću se sada vratiti u Niš da malo vidim šta se u međuvremenu promijenilo. Znam da je bio jedan kafić u Nišu u kome su od jutra do mraka puštali Azru i Đorđa Balaševića. Možda ga uspijem ponovo naći? Baš bih svratio da popijem pivo. Mislim da je tada bilo ‘Jagodinsko’ u pitanju“, kaže Mile.

Pred dolazak u Nišu Hladno pivo je neočekivano obradovalo fanove novom pesmom „Neka institucije rade svoj posao“, koja ipak neće biti deo novog albuma kojeg bend priprema za iduću godinu.

Hladno pivo je „Neka institucije rade svoj posao“ zapravo snimilo kao radijski singl u Hrvatskoj u znak podrške protestima građana i nevladinih organizacija protiv investitorske izgradnje rampe za ulaz u podzemnu garažu preko javnih površina u Varšavskoj ulici u centru Zagreba.

„Potaknuti nedavnim zbivanjima u Varšavskoj ulici u gradu Zagrebu, Hladno pivo ušlo je u studio i snimilo pjesmu podrške udrugama ‘Zelena akcija’ i ‘Pravo na grad’, te svim građanima koji će i ubuduće imati potrebu iskoristiti svoje pravo i izraziti nezadovoljstvo nepravdom, korupcijom i ostalim anomalijama koje potresaju ovo društvo“, objašnjavaju iz Hladnog piva.