Hladno pivo carski u Nišu!

27.06.2010

Hladno Pivo

Posle ranijih velikih koncerata u Beogradu i Novom Sadu, Hladno pivo je u subotu uveče održalo treći po veličini samostalni koncert u Srbiji pred oko 2.000 raspomamljenih fanova na ispunjenom prostoru ispred Letnje pozornice Niške tvrđave.

Na svom prvom koncertu u karijeri u gradu cara Konstantina, na otvorenom prostoru u fenomenalnom ambijentu prastare Tvrđave, Zagrepčani su Nišlije častili sa preko dva sata svirke, koja je okončana uz čak tri bisa, a južnjački vatrena publika je po završetku uporno ostala još dvadesetak minuta očekujući i četvrti bis Hladnog piva!

Kakva atmosfera je vladala u gradu na Nišavi na premijeri Hladnog piva, najbolje svedoči činjenica da su u nekoliko navrata oduševljeni fanovi uspevali da se popnu na binu i rukuju sa svojim idolom i legendom, frontmenom Miletom Kekinom. U duhu sveopšteg sjajnog raspoloženja i svenarodne veselice ni ostali članovi benda nisu propustili priliku da kao pravi carevi priču rubu i rukuju se sa meraklijama Nišlijama.

„Eto vidite, nije pala kiša!“, rekao je slavodobitno Mile, mada je odlična prodaja ulaznica pokazala da su Nišlije bile spremne da konzumiraju Hladno pivo i po vremenskim nepogodama.

Utisak je da su niške Hladnopivoipije ispoljile posebnu naklonost prema pevaču iz Zagreba. Možda jer je nekada davno, pre više od dve decenije, bio nakratko njihov sugrađanin dok je služio vojsku upravo u Nišu?

Za premijerni nastup u južnoj srpskoj metropoli, kao što je Mile bio najavio Hladno pivo je gladijatorski nemilosrdno, srčano i gromoglasno isporučilo najveće hitove, a zanimljivo je da su odstupili od pravila ne odsviravši za kraj „Odjavu programa“. Možda je to samo najava da se program Hladnog piva u ne tako dalekoj budućnosti nastavlja u Nišu?