Iron Maiden, Skunk, Gogol nagoveštavaju normalno koncertno proleće i leto?

25.11.2020

Ako se po prvim lastama proleće poznaje, a njih ovaj put čine Iron Maiden, Skunk Anansie, Gogol Bordelo… – u Evropi možemo očekivati već u maju i junu 2021. godine velike nastupe značajnih bendova u dvoranama i na otvorenom.

Dok se usred zaražene jeseni pitamo kako će izgledati zima i kada će prestati globalna pošast Kovid-19, bar što se tiče muzičke scene optimistički nagoveštaji normalizacije nam stižu od značajnih izvođača kakvi su Iron Maiden, Skunk Anansie i Gogol Bordello.

Metal bogovi Iron Maiden su nedavno objavili konačan spisak gradova na turneji „Legacy of the Beast“, koja je planirano da počinje sa dvoranskim koncertima: 5. juna 2021. su u Bazelu, a slede nama bliski Arena Zagreb 7. juna i 9. juna Groupama Arena u Budimpešti. Mejdeni će svirati po dvoranama i stadionima do polovine jula u Italiji, Portugalu, Nemačkoj, Belgiji, Austriji, Poljskoj, a kao poslednja je najavljena za 11. jul Paris La Defense Arena.

Alt rokeri Skunk Anansie planiraju da već u maju ’21. krenu po dvoranama – u Portu su 5. maja i Lisabonu 6. maja, a posle Španije, Švice i Italije bend stiže 16. maja u zagrebački Dom sportova, da bi nakon Poljske, Nemačke, Holandije, Francuske, Nemačke i Islanda, svirajući uzduž i popreko Velike Britanije, stigli 2. jula do O2 Academy u Londonu.

Džipsi pankeri Gogol Bordello dolaze 24. juna ’21. na Arsenal Fest u Kragujevac, a da će američki bend zaista biti tada u Evropi potvrđuje pre par dana najava njihovog učešća na švajcarskom Greenfield 2021 festivalu, na kom od 3. do 6. juna nastupaju i njihovi zemljaci Korn, Offspring, Bad Religion i brojni drugi.