„Zemlja gori“ uživo sa Šaranom i Dubiozom!

26.11.2020

Balkan pank ska rege bend Dubioza kolektiv, kog očekujemo 25. juna 2021. godine na Arsenal Festu u Kragujevcu, ponovo je sa vođom Letu štuka Dinom Šaranom izveo zajedničku pesmu „Zemlja gori“, ove nedelje uživo online u okviru svog redovnog muzičkog podkasta „Quarantine Show“.

„Ove hefte za vas pjevamo automehaničarski hit ‘Zemlja gori'“, rekao je Dubiozin Brano Jakubović najavljujući „našeg komšiju Dinu Šarana“, pred živu svirku upriličenu karantinski online, u koju su muzičari sadejstvovali odvojeno iz nekoliko gradova.

Svoju autorsku pesmu „Zemlja gori“ Šaran je snimio sa Dubiozom za album Letu štuka „Topla voda“ (2018), objašnjavajući da je to „satirična poskočica o preskakivanju homo sapiensa u lancu prehrane“.

„“Htio sam imati taj autentičan zvuk Dubioze na albumu. Inače, na svakom drugom albumu volim imati neku pjesmu za folkoteku, a ovo je jedna takva numera. Koliko god se mi približavali Zapadu, ipak je ovo Balkan. Mene uvijek inspirira ono što je oko mene. Ne želim se truditi da zvučimo kao neki indi bend iz Njujorka“, bio je rekao Šaran.

Iz Dubioze su tada uzvratili da su se sa „zadovoljstvom odazvali na poziv za saradnju, jer se kolega Šaran još jednom pokazao kao istinski vizionar i svojim tekstom anticipirao gorući problem odlijeva mozgova i akutnog nedostatka radne snage“.