Hladno pivo na DVD-u izdaje Knjigu postanka

13.03.2009

Hladno pivo

Hladno pivo konačno zvanično počinje prodaju nestrpljivo iščekivanog koncertnog DVD-a „Knjiga postanka“ u ponoć 20. na 21. mart u prodavnici Profil megastore u Zagrebu, gde će Mile Kekin i drugovi biti na raspolaganju fanovima za potpisivanje izdanja, fotkanje i neobavezno ćaskanje.

„DVD stiže sa početkom proljeća, kao što smo i najavili. Tu nije samo koncert sa Jaruna, već ima i gomilu drugih zanimljivih stvari, jer smo zamislili da ‘Knjiga postanka’ ne bude samo zanimljiv DVD ljudima koji slušaju Hladno pivo, nego općenito, svima koji žele vidjeti kako funkcionira rok bend“, Kaže Mile za Long Play.

Momci iz Hladnog piva hvale se da je njihova „Knjiga postanka“ najopremljeniji koncertno-dokumentarno-igrani DVD na ovim prostorima!

DVD donosi pesme sa studijskog albuma „Knjiga žalbe“ (2007) uživo odsvirane u zagrebačkom Domu sportova 2007. godine i na slavljeničkom koncertu povodom 20 godina postojanja benda pred procenjenih 30.000 posetilaca na Jarunu u septembru 2008. godine. „Knjiga postanka“ u izdanju zagrebačkog Menarta donosi još 17 pesama „Hladnog piva“ sa koncerata u Zagrebu, Splitu, Rijeci i Osijeku.

„U svaku od live pjesama s albuma ‘Knjiga žalbe’ uvodi nas duhoviti, kratki, crno-bijeli, improvizacijski ‘one take’ film u kojima glume članovi benda, a kojeg možete gledati kao cjelinu ili odvojeno (‘Pivo i pljuge’). Osim izvrsnih koncertnih snimaka koje po želji možete slušati stereo ili 5.1, na ‘Knjigu postanka’ uvršten je dokumentarac ‘Peti dokument’, te svi spotovi sa ‘Knjige žalbe’: ‘Sreća’, ‘Nije sve tako sivo’, ‘Superman’, ‘Pitala si me’, ‘Biološki sat’ i ‘Konobar’ feat. Los Caballeros. Ovih tri i pol sata materijala zadovoljit će i raznolikost i najzahtjevnije fanove“, obaveštavaju iz tabora Hladnog piva.

Fanovi u Hrvatskoj imaju priliku da „Knjigu postanka“ kupe u limitiranoj i regularnoj verziji koja se razlikuje samo u pakovanju, ali ne i u DVD sadržaju. Limitirano izdanje DVD-a koje nakon prodanog prvog tiraža neće biti doštampano zapravo je tvrdo ukoričena knjiga od 350 stranica koja sadrži privatne i oficijelne fotke, zapise iz beležnica, satelitske snimke, pregršt ostalih sitnica…