Film „Zaboravljeno vreme“ na putu

13.03.2018

Dokumentarni film “Zarobljeno vreme“ (Milana Nikodijevića, Arbos 2017) dobitnik specijalnog priznanja na Solo Pozitivo festivalu muzičkih filmova (Šibenik 2017) i njegov protagonista Petar Popović nastavljaju svoj zajednički život po Regionu, Srbiji i Svetu.

Tako će već u četvrtak, 15. marta, u Beču u organizaciji Srpskog Kulturnog Foruma biti priređena posebna čajanka gde će Popović uz specijalnog gosta Dejana Cukića osim o filmu, razgovarati o svojoj karijeri i knjizi “Biti rokenrol“.

“Zarobljeno vreme“ imaće svoju premijeru 19. marta u Valjevu, a nekoliko dana kasnije 23. marta na Toronto Crossroads festivalu. Posle toga autori će s predstaviti sa filmom 29. marta u Čačku, i u takmičarskom delu jubilarnog 65. Beogradskog festivala dokumentarnog filma. 4. aprila film će biti prikazan u Ljubljanskom muzeju, a 11. aprila u Skopskom Domu Omladine. Od 20 do 23 aprila “Zarobljeno vreme“ biće prikazivan u okviru Dana srpske kulture po Istri.

“Ni u snu nisam verovao da jedan dokumentarni film koji se ne bavi ružnom stranom i gadostima iz zajedničke prošlosti može u ovakvim vremenima pobuditi tu vrstu interesovanja. Koliko zbunjen, toliko sam i prijatno iznenađen– kaže Popović. Pretpostavljam da će serija, iz koje je nastao film, imati još uzbudljiviji život“.