Fanovi slikaju za omot Belanovog živog albuma

08.11.2008

Neno Belan

Neno Belan & Fiumensi omogućili su posetiocima svog koncerta 13. novembra u zagrebačkom klubu Tvornica da učestvuju u kreiranju omota live albuma koji se tu snimao.

Belan je pozvao posetioce koncerta da ponesu fotoaparate i mobilne telefone, a fotografije koje budu lepe mogu poslati na mejl belan.tvornica@gmail.com do 20. novembra.

Najbolji radovi biće objavljeni na prvom koncertnom albumu u karijeri bivšeg vođe splitskih Đavola u proleće 2009. godine.

„Snimaćemo moj prvi live CD. To mi je davnašnja želja i sada će mi se ostvariti. Za živi album imao sam stalnu ideju, ali nikako da se poklope stvari. Ili mi se raspao bend (Đavoli) ili bi se desilo ovo ili ono?“, kaže Belan za Long Play.

Kao gosti koncerta najavljeni su bivši frontmen splitske pop grupe Daleka obala Marijan Ban i Massimo Savić, na čijem novom albumu „Sunce se opet rađa“ Belan je otpevao duet „Zar više nema nas“, čiji je i autor.

Belan je gostovao na uspešnim koncertima Masima Savića 30. oktobra u Rijeci i 4. novembra u Zagrebu, kojima je počela promotivna turneja za „Sunce se opet rađa“ koja krajem godine dovodi zagrebačkog pjevača za nekoliko koncerata u Srbiji, uključujući i 23. decembra nastup u beogradskom Sava centru.