Fanovi se družili sa Hladnim pivom u Beogradu

28.05.2009

Hladno pivo

Momci iz Hladnog piva u četvrtak popodne, uprkos neočekivano hladnom i kišovitom vremenu u Beogradu, privukli su brojne fanove, koji su došli na zajedničko druženje i potpisivanje DVD-ija „Knjiga postanka“ u prodavnici Shoe-Be-Do na Terazijama.

Mile, Stipe, Zoki, Suba, Šoki i Deda oko sat vremena potpisivali su „Knjigu postanka“ srpskim fanovima, sa kojima su se strpljivo i raspoloženo fotografisali i ćaskali. Uz brojnost fanova ugodan prizor je bilo i prisustvo preko desetak novinarskih ekipa sa nekoliko tv kamera.

„Bilo je jako puno fanova. Iskreno rečeno nismo očekivali toliko ljudi pošto je kiša i hladan dan. Bilo je ipak kao i u svim drugim mjestima gdje smo potpisivali DVD. Došlo je puno ljudi, puno pravih fanova koji ne slušaju samo najnovije, već su ponijeli i stare albume ‘Hladnog piva’ na potpisivanje“, kaže Mile Kekin.

Koncertni DVD „Knjiga postanka“, od kritike i publike u Hrvatskoj odlično ocenjen dokument sa nekoliko velikih i spektakularnih koncerata benda, od prosle nedelje konačno se može kupiti u Srbiji, u izdanju Long Play-a.

„Knjiga postanka“ se za početak, pre nego što uđe u širu prodaju, može kupiti na lancima pumpi OMV, Lukoil, Intermol i EKO. Cena je nešto preko 300 dinara.

DVD donosi pesme uživo odsvirane u zagrebačkom Domu sportova iz decembra 2007. godine „Couvert“, „Džepni Bog“, „Kaže stari“, „Carstvo pasea“, „Pitala si me“, „Superman“, „Ranjeni i ludi“, „Konobar“, „Biološki sat“ i „Planeta“.

Sa slavljeničkog koncerta povodom 20 godina postojanja benda pred procenjenih 30.000 posetilaca na zagrebačkom jezeru Jarun u septembru 2008. godine, tu su „Sreća“, „Nije sve tako sivo“ i opet „Planeta“.

„Bonus uživo“ donosi još 17 pesama „Hladnog piva“ sa koncerata u dvoranama Zagreba, Splita, Rijeke i Osijeka – „Rigoletto“, „Utjeha kose“, „Dobro veče“, „Maderfakersi“, „MTV“, „Ne volim te“, „Šank“, „Motor“, „Šef gradilišta“, „Baškizagre stuhpa čeja“, „Princeza“, „Trening za umiranje“, „Kad ti život udahnem“, „Pijan/Trijezan“, „Roštilj“, „Pjevajte nešto ljubavno“ i „Odjava programa“.

Ali to nije sve!!! „Knjiga postanka“ donosi i spotove „Sreća“, „Nije sve tako sivo“, „Superman“, „Pitala si me“, „Biološki sat“ i „Konobar“ featuring Los caballeros.

U svaku od live pjesama s albuma ‘Knjiga žalbe’ uvodi nas duhoviti, kratki, crno-bijeli film u kojima glume članovi benda. Osim izvrsnih koncertnih snimaka koje po želji možete slušati stereo ili 5.1, u ‘Knjigu postanka’ uvršten je dokumentarac ‘Peti dokument’, koji govori o nastanku „Knjige žalbe“, pa sve do toga kako je pripreman koncert na Jarunu.