Džinks garant dobrog provoda u BG i NS!

11.11.2009

Sofisticirani retro poperi iz Zagreba, Jinx, garantuju dobar provod na prvom koncertu u karijeri u Beogradu 12. novembra u Domu omladine i potom 13. novembra u klubu „Trema“ na repriznom susretu sa novosadskom publikom, sa kojom su družili na Exitu pre dve godine.

„Svugdje nastupamo u maksimalno mogućem sastavu i sa maksimalno mogućim angažmanom. Tako će biti u Domu omladine i ‘Tremi’. TO GARANTIRAMO! Biće repertoar koji se dokazao na prošlogodišnjoj turneji. Najbolje što se možemo nadati je da to bude u stvari najordinarniji zamislivi Jinx koncert! Mislim da je to najbolji način da se prezentiramo, da budemo tipični Jinx“, kaže gitarista Coco Moskito (Mosquito).

Dakle, dođite čuti „Smijem se“, „Bye Bye Baby Bye“, „Na plaži“, „Koliko suza za malo sna“, „Tamo gdje je sve po mom“, „Na čemu si ti?“, „Na zapadu“…Oba koncerta počinju od 21:00. Uz to, BG i NS (uz naknadno dodan u Tuzli) jedini su ovogodišnji nastupi Jinxa koji trenutno pripremaju novi album predviđen da se pojavi iduće godine.

Ulaznice za beogradski koncert mogu se kupiti na blagajni DOB-a po ceni od 1.200 dinara. Za novosadski koncert ulaznice se prodaju u „Tremi“ po ceni od 700 dinara.

Bend osnovan 1993. godine u Zagrebu, poznat je sofisticiranom retro pop pristupu. Iako uspešni, 2002. godine Jinx prestaju sa radom usled unutrašnjih trzavica. Ipak, pomalo nenadano u velikom stilu se vraćaju na scenu posle pet godina pauze uspešnim albumom „Na zapadu“ (2007), koncertnim „Jinx Live“ (2008), a prošle godine zarađuju i nominaciju za regionalnu MTV nagradu.

„Imali smo sreću da smo se dosta rano raspali. To ti pruža mogućnost da se relativno mlad iskupiš za greške i kreneš ponovo. Sigurno je pauza djelovala pozitivno. Neku školu iz raspada smo izvukli. Raspali smo se zbog neslaganja oko toga šta se radi sa bendom i drugih stvari. Sada se sve to sleglo i danas mislim da puno bolje radimo“, kaže Coco.

Jinx su osim Coca, pevačica Yaya, klavijaturista Mister Gudi (Mr Goody), bubnjar Berko, basista Adam Matijašević i trubač Igor Pavlica.