Novi album Jinx 2010. godine

10.11.2009

Gitarista Coco Moskito (Mosquito) pred koncerte Džinksa (Jinx) u Beogradu 12. novembra i 13. novembra u Novom Sadu najavljuje da će njegov bend do maja završiti rad na novom albumu koji će sigurno izaći u 2010. godini.

„Za sad smo u fazi snimanja bubnjeva i basa. Dosta je teško pretpostaviti šta će to biti na kraju, kad se sve sklopi. Za prethodni album ‘Na zapadu’ (2007), taj naslov zvuči kao okvir materijala, ali je zapravo došao na kraju, kad je sve bilo gotovo. I ispalo je kao koncept! Nove pesme imaju malo neku hipijevsku, Dilanovsku crtu, ali to treba jako, jako uslovno shvatiti“, kaže Coco.

Gitarista i glavni autor benda poznatog po hitovima „Smijem se“, „Baj baj“ i „Na zapadu“ kaže da i pored kraha diskografske industrije, Jinx ne odustaju od koncepta albuma.

„Album će sigurno izaći na vinilu. Znači idemo još radikalnije u obranu albuma kao forme! Možda je to staromodno i idealistički, ali ne bih voleo svesti našu muziku samo na singlove“, ističe Coco.

Pošto je nedavno radio kao producent na albumu hrvatske pop pevačice Natali Dizdar, Coco kaže da mu se zanimljivim čine izvođači poput Lake i Letu Štuka.

„Možda bih voleo raditi sa Lakom. To mi se čini relativno da razumem šta bi on hteo. Ili Letu Štuke su mi isto zanimljive, ali mislim da imaju sasvim zadovoljavajućeg producenta, tako da se ne bih hteo petljati. Voleo bih raditi sa takvim autorima, jer mislim da bih tu i ja nešto naučio“, kaže Coco.

Predvođeni pevačicom Yayom, Jinx će održati koncerte 12. novembra u gornjoj sali Doma omladine i 13. u novosadskom klubu „Trema“. Ulaznice za beogradski koncert su 1.200 dinara i mogu se dobiti na blagajni DOB-a, dok novosadski koštaju 700 dinara u „Tremi“.