Dom omladine u Francuskoj

21.04.2010

Darko Rundek i njegov Kargo (Cargo) orkestar održaće sutra koncert u „Studio de l’Ermitage“ u Parizu, koji će se poklopiti sa izlaskom u Francuskoj albuma „Live in Youth Club – Belgrade“.

Koncert u Parizu 22. aprila trenutno je jedini zakazan Rundek i Karga, koji rade na novom studijskom albumu. Inače „Live in Youth Club – Belgrade“ prethodno je već posredstvom nemačkog Piranha Music-a izašao u velikom broju evropskih zemalja, a sada sledi i njegovo pojavljivanje u kojoj Rundek živi i stvara.

„Live in Dom omladine“ pojavio se u izdanju Long Play-a kao poseban poklon uz kupljenu ulaznicu za sjajan decembarski koncert 2008. godine Rundeka i Carga u beogradskom Sava centru.

Tokom turneje „Svitanja“ po nekoliko gradova Srbije, Darko i Cargo su svoj drugi živi album (prvi je bila „Zagrebačka magla“ iz 2004. godine) snimili na koncertu 23. marta 2007. godine u Domu omladine, na svom poslednjem gostovanju u Beogradu, gde su napunili četiri različita prostora – DOB, Pozorište na Terazijama, Studentski kulturni centar i Dom sindikata.

„Koncert u Domu omladine je bio u sredini turneje i po mnogo čemu najizbalansiraniji. Za razliku od SKC-a u kojem se od publike jedva čuo bend ili Doma sindikata u kojem je falilo sviračkih avantura, publika u Domu omladine je bila sjajna i respektabilna, tako da smo lijepo plovili zajedno“, kaže Rundek.