Rekordni Block Out u Banjaluci!

20.04.2010

Beogradski alternativci Blok aut (Block Out) održali su 17. aprila u rasprodatom i krcatom banjalučkom klubu „DFK“ svoj do sada najduži koncert u karijeri – svirka je trajala rekordnih 3 časa i 20 minuta!

„Ono što se dogodilo u Banjaluci prevazišlo je očekivanja i najvernijih fanova benda. Oborili smo rekord prošlogodišnjeg nastupa u SKC-u od 3 časa i 15 minuta. Izmamili smo osmehe zadovoljstva i najljušim kritičarima. Bio je zaista koncert za pamćenje!“, kaže gitarista Blok auta Nikola Vranjković.

Beogračani su pored standardnog repertoara odsvirali sa još nesnimljenog novog albuma pesme „Zadrži svoj dah“ i „Fotelja i dve hiljade i kusur godina“, a Banjalučani su imali čast i da premijerno čuju „Ti si taj što pravi sranje“, koja po reakciji publike pretenduje da postane ultimativni hit Blok auta!

Da će posle nekoliko godina odsustva Blok aut razvaliti Banjaluku moglo se naslutiti i iz najave kluba „DFK“:

„Nikad se Banjaluka nije toliko radovala koncertu kao najavljenom koncertu Blok auta. Većina karata je već rezervisana, a ekipa Block auta se beskrajno raduje nastupu pred banjalučkom publikom. Biće ovo koncert za pamćenje, sigurni smo“.

Kako je koncert u rasprodatom „DFK-u“, uz vrhunsko svetlo i zvuk, doživela banjalučka publika? IZvesni Animal na forumu www.rs-metal.com piše:

„Bol u kičmi i nogama usled…prejebene svirke!! Na stranu mali tehnički problemi, po meni je ono sinoć bila definitivno najbolja svirka u DFK do sada (kakvi su oni jebeni manijači). Zvuk predobar, pesme vrhunske a uz to sve i prepun klub. Kakva prestrašna sedmica iza nas prvo Mnmt, Conc i Mgm, a sada i Blok aut, miran sam za ovaj mesec“.

Blok aut na prolećnoj turneji na kojoj isprobavaju nove pesme očekuju svirke 23. aprila u novosadskoj „Tremi“, 24. aprila u „Living rumu“ (Living Room) u Beogradu, 25. aprila u Domu omladine Kragujevca, kao i 29. i 30. aprila u niškom „Fidbeku“ (Feedback).