Dokumentarac o Bajagi na Zagrebdoksu

19.02.2010

Bajaga i Instruktori

Dokumentarac o Bajagi i Instruktorima „Muzika na struju“ autora Miloša Jovanovića biće prikazan 5. marta (22:00) na Međunarodnom festivalu dokumentarnog filma „Zagrebdox“.

Jovanovićev film snimljen povodom 25. rođendana institucije srpskog jugoslovenskog rokenrola Bajagi i Instruktora biće prikazan u okviru programa „Glazbeni globus“ šestog po redu festivala, koji će biti održan od 28. februara do 7. marta u bioskopu „Movieplex“ u Zagrebu.

„‘Muzika na struju’ hronološki prati karijeru Momčila Bajagića Bajage, jednog od najvećih rok autora sa područja bivše Jugoslavije. Ujedno prati nastanak i razvoj njegovog pratеćeg benda Instruktori, sa kojim radi već 25 godina. ‘Muzika na struju’ priča i o nestanku jednog duhovnog prostora i pravljenju novih prostora u kojima poezija, muzika i poruke Bajage i Instruktora prelazi sve silom nametnute granice bez vize i pasoša, o pesmama koje su bile svedoci poslednjih burnih 25 godina u Jugoistočnoj Evropi“, kaže autor.

Jovanović je na čelu novosadske produkcijske kuće Hammer Production, i poznat je po producentskom radu na projektima Šabana Bajramovića, Ramba Amadeusa, Leba i soli, serije „Vratiće se rode“, Exit festivala….

Scenarista filma je Dušan Vesić, izvršnu produkciju potpisuje Hammer production, a producent filma je Zoran Vulović i njegova koncertna agencija Long Play.