Divljan prvi put svira u omiljenoj dvorani!

18.02.2010

Vlada Divljan

Vlada Divljan sa Nevladinom organizacijom za svoj drugi osmomartovski koncert u Beogradu seli se iz Doma omladine u veći Dom sindikata, za koji kaže da je njegova omiljena dvorana u kojoj nikad do sada nije nastupao!

Divljan se priseća da je prvom rok koncertu u životu prisustvovao upravo u Domu sindikata početkom 1973. godine gde je slušao tada najbolje jugoslovenske rok sastave, i danas cenjene progresivce, Korni grupu, Tajm, Mlade leve i Yu grupu.

„Dom sindikata je moja omiljena sala u kojoj sam čuo neke od najvažnijih koncerata u životu. Taj prvi je, za mene koji sam još bio u osnovnoj školi, bio nešto potpuno fascinantno! Bio sam veliki fan Korni grupe, a Yu grupa je na tom koncertu posebno zablistala, Dragi Jelić i Bata Kostić sa zlatnim Les Paulovima … još kad su upalili stroboskop na ‘Bio jednom jedan pas’ nastao je totalni delirijum. Tu sam gledao i beogradski Newport Jazz festival, Djuka Elingtona, Majlsa Dejvisa, Bi Bi Kinga, pa prve Festove… sve u svemu, ta sala je imala važno mesto u mom odrastanju,“ kaže Divljan.

Dom sindikata sa svojom dugom istorijom idealno je mesto za osmomartovski koncert, smatra Divljan, i dodaje: „Nikad nisam svirao u Domu sindikata tako da mi je to na neki način veliki izazov!“

Vlada Divljan i Nevladina organizacija održaće svoj drugi po redu osmomartovski koncert u Domu sindikata u Beogradu, za koji ulaznice koštaju 1.000, 1.200 i 1.500 dinara. Ulaznice se mogu kupiti na blagajnama Doma sindikata i Doma omladine.