Dokumentarac o 25 godina Bajage i Instruktora

14.07.2009

Bajaga i Instruktori

Trodelni dokumentarni film o 25 godina postojanja Bajage i Instruktora biće sniman od septembra i trebalo bi da bude premijerno prikazan u novembru na jednoj od velikih televizija u Srbiji.

„Smatrali smo da bi lepo bilo da obeležimo 25 godina rada i dokumentarcem. Imamo gomilu arhive i želimo konačno te snimke da imamo na jednom mestu. Biće to naša retrospektiva, sa dosta starih snimaka, priča sa momcima iz benda i ljudima koji su sa nama sarađivali svih ovih godina“, kaže Momčilo Bajagić-Bajaga.

Dokumentarac od tri jednočasovna nastavka radiće se u produkciji Long Play-a i novosadskog Hammer Production-a. Režiraće ga Miloš Jovanović, direktor Hammera, a stručni savetnik biće Dušan Vesić, autor hvaljenog dokumentarca o Ekatarini Velikoj „Kao da je bilo nekad“.

Vesić poseduje u svojoj kolekciji veliki deo materijala o Bajagi i Instruktorima, u kojoj je i raritetan video snimak prvog Bajaginog koncerta 12. aprila 1984. godine u zagrebačkom klubu Kulušić, gde je promovisao tada upravo objavljen prvenac „Pozitivna geografija“.

„Video sam to kod Vesića u arhivi, a nisam ni znao da taj snimak postoji!“, priznaje Bajaga, koji najavljuje da će dokumentarac prikazati „dosta stvari koje nisu do sada objavljene. Počinjemo rad na dokumentarcu u septembru i nameravamo intervjuisati sve koji su sa nama sarađivali, a ima ih 30-40. Verujem da će se svi odazvati. Ići ćemo svuda po regionu gde možemo da stignemo, a ima lokacija bitnih za našu karijeru“, kaže Bajaga.