Bajaga u Tivoliju

09.07.2009

Bajaga i Instruktori na turneji povodom 25 godina rada benda održaće na jesen nekoliko velikih koncerata na prostoru bivše Jugoslavije, među kojima su u još neutvrđenim terminima planirani Beograd i Zagreb, dok je sada izvestan 28. novembar u dvorani Tivoli u Ljubljani.

„Mi često sviramo u Sloveniji i Ljubljani, ali sada smo na turneji povodom 25 godina od izlaska albuma ‘Pozitivna geografija’ i svaki koncert ima posebnu draž. Svaka svirka ima taj neki element slavljeničkog, i ne sumnjam da će tako biti i ovaj put u Tivoliju“, kaže Momčilo Bajagić.

Bajaga i Instruktori se vraćaju u dvoranu Tivoli koja ima posebno značenje u njihovoj karijeri, pošto je upravo ovde početkom 1994. godine održan istorijski koncert benda, povratnički pred publiku u Sloveniji od izbijanja ratova na prostoru bivše Jugoslavije.

U jeku rata u Bosni i Hercegovini i sankcija protiv Savezne Republike Jugoslavije, Bajagi i Instruktorima je uspelo, uprkos žestokim pritiscima i protivljenjima dela slovenačke javnosti i političkih krugova, da se vrate pred publiku u Sloveniji sjajnim, emocijama nabijenim koncertom u rasprodanom Tivoliju. Hrabar potez Instruktora koji su i u nevreme radili na jačanju pozitivne geografije.

Pretprodaja ulaznica za koncert u Tivoliju počinje danas u Sloveniji po ceni od 25 evra i to za prvih 500 komada, a nekon toga koštaće 29 evra. Pretprodaja ide preko: Hiša vstopnic (City Park), benzinske pumpe Petrola, blagajna Tivolija, blagajna Križanki, Kompasove poslovnice, LPP, Collegium, Alpetour, poslovnice Big Banga, e-študentski servisi, 3DVA…

Internetna prodaja: www.eventim.si, www.koncerti.net i www.vstopnice.com. Telefonska prodaja: 01 42 05 000.

Na turneji povodom četvrt veka od debi albuma ‘Pozitivna geografija’ Bajagu i Instruktori za sada očekuju i nastupi 10. jula u Rovinju, 12. jula u Novom gradu, 29. avgusta u Bojčinskoj šumi (Surčin) i 12. decembra u Celju.