Bajaga 20. novembra u Zagrebu

15.07.2009

Bajaga i Instruktori na slavljeničkoj turneji povodom 25 godina rada održaće veliki koncert 20. novembra u Zagrebu u dvorani „Dražen Petrović“.

Slavljenički koncert u Zagrebu ima posebno značenje za Momčila Bajagića, pošto je upravo u ovom gradu održao 12. aprila 1984. godine prvi samostalni koncert u karijeri promovišući u klubu Kulušić tada upravo izašli prvenac „Pozitivna geografija“.

„U Kulušiću smo nastupili samo kao Bajaga i bend. Urednik u Kulušiću je bio Dražen Vrdoljak, stvarno genijalac čovek. Imao je neku redovnu foru sa svirkama, čuo je album, dopao mu se i pitao me ‘možeš da skupiš neki bend i dođeš’. Kulušić je primao nekih 500-600 ljudi, a pravo da ti kažem bilo ih je 200-300. Ali stvarno je bilo fantastično jer nikad pre toga nisam svirao sam. Već sledeći put kroz dva-tri meseca imao sam rasprodana dva komada u Kulušiću“, priseća se Bajaga.

Promoter DIK najavio je da će se ulaznice za zagrebački koncert Bajage i Instruktora naći u prodaji od septembra. Osim Zagreba poznat je datum još jednog velikog koncerta na slavljeničkoj turneji – to je 28. novembar u ljubljanskoj dvorani Tivoli, za koji su već u pretprodaji ulaznice od po 25 evra.

Na turneji povodom četvrt veka od debi albuma „Pozitivna geografija“ Bajagu i Instruktore za sada očekuju i nastupi 29. avgusta u Bojčinskoj šumi (Surčin) i 12. decembra u Celju.