Dobili ste „Šamarčinu“ od E Play-a!

11.04.2018

Alternativni bend E Play sa predstojećeg albuma „Sloboda“ objavio je novi singl „Šamarčina“, kog prati izazovni spot u kome se članice Maja Cvetković i Kristina Jovanović šokantno pojavljuju sa licima prepunim ožiljaka.

Basistkinja i pevačica Maja Cvetković kaže da se tekst „Šamarčine“ odnosi „na velike životne udarce i samobodrenje da će nam biti bolje“, dok je bend u spotu otišao jedan korak dalje, snimivši „prvi angažovani spot koji je ikada izašao iz E-play video produkcije“.

„Čitajući novine svaki dan, konstantno smo bili izloženi vestima o nasilju u porodici. Samim tim, došli smo na ideju da predstavimo jednu klasičnu srpsku priču nasilja u porodici i da damo podršku a i poruku da se može izaći iz ‘začaranog kruga’ u kome se žene nalaze. Ženski deo benda je bio spreman da to verno predstavi, a tome su svakako doprilnele i dobro urađene maske na našim licima“, kaže Maja Cvetković.

Album „Sloboda“ rađen u produkciji Voje Aralice, koji će do kraja aprila objaviti na CD-u promoterska kuća Long Play, već je najavljen spotovima „Srešćemo se“ i „Da budemo samo dobro“, a za „Šamarčinu“ E Play je odlučio da krene u vizuelno novom i provokativnom pravcu sarađujući sa režiserom i kamermanom Vukom Protićem.

U „Šamarčini“ Maja Cvetković i prateća pevačica Kristina Jovanović pokrivene su fascinantno uverljivim ožiljcima, koje je uradio majstor za specijalne efekte Sendy Kumalakanta. Uloga nasilnog muža/dečka poverena je prijatelju benda, muzičkom menadžeru Draganu Novičiću, u ulozi majke pojavljuje se rok novinarka Branka Glavonjić, dok su nemi posmatrači nasilja E Play gitarista Nemanja Velimirović i bubnjar Goran Ljuboja-Trut.

„Najčudnijii deo celog tog dana i snimanja je kada smo išle ulicom sa svim tim krvavim ranama i ožiljcima, što niko od prolaznika nije obratio pažnju na nas, niti nas je iko pogledao. Ali srećom ožiljci su ipak bili deo maske, pa nam to nije smetalo…“, kaže Maja Cvetković.