Galijin novi spot „U raju iznad oblaka“

17.04.2018

Legendarna rok grupa Galija objavila je novi singl „U raju iznad oblaka“, koji prati nesvakidašnji, vizuelno impresivni spot snimljen u jedinstvenoj prirodi dalekog Islanda! Singl i spot „U raju iznad oblaka“ najavljuju istoimeni album koji će ovog proleća na CD-u izaći za PGP RTS i promotersku kuću Long Play.

Frontmen Galije Nenad Milosavljević napisao je muziku za „U raju iznad oblaka“ na stihove Predraga Pece Milosavljevića, koji s duhovnim polazištem od Bosfora i Jerusalima govore o osećaju i pitanju čovečje prostorne i sudbinske pripadnosti „pod istim Suncem, gde smo svi zarobljeni, onog trena kad smo rođeni“.

„Mislim da pesma ‘U raju iznad oblaka’ već u sebi nosi neke snažne slike, koje svaki slušalac na svoj način može najbolje iščitati i spoznati. Kada smo pričali o mogućem spotu, shvatili smo da imamo fantastične prizore Islanda, koji sjajno naglašavaju stihove, tako što izmeštaju priču u prostore koji u sebi imaju isto tako nešto vanvremensko, moćno i mistično, ali jednostavno i prirodno“, objašnjava Neša Galija.

Autor spota „U raju iznad oblaka“ je Dragoslav Ulić Dag, naš snimatelj koji živi i radi u Los Anđelesu. U spotu se pojavljuje Mina Tomić, srpska umetnica koja već četiri godine živi na Islandu i istražuje život u prirodi u kombinaciji sa umetničkim obrazovanjem. Mina koristi svoje telo u istraživanju pokreta, i proučavajući koreografiju preispituje i provocira naše kretanje u društvu.

Album „U raju iznad oblaka“ producirao je legendarni Saša Habić, koji je sa Galijom sarađivao na albumima „Korak do slobode“ (1989) i „Karavan“ (1994). Pesmu „U raju iznad oblaka“ dodatno krasi dečji hor dirigentkinje Ljiljane Ranđelović.