Đule: Fit će biti strašan u Beogradu

17.04.2009

Foto Marko Edge

Frontmen beogradskog sastava Van Gogh Zvonimir Đukić-Đule kaže da se izuzetno raduje što se njegovi stari prijatelji i saradnici riječki sastav Fit, posle skoro dve decenije konačno vraća u Beograd za koncert 25. aprila u Domu omladine.

„Biće to strašan koncert zasigurno. Svi koji su nekad voleli Fit treba da dođu, a posebno mlađi koji su propustili taj sjajan period, da čuju jedan energičan i fantastičan bend“, kaže Đule, koji i sam planira doći na povratnički koncert Fita u Beogradu.

Đule i bubnjar Van Gog-a Srba Radivojević dosta su drugovali sa Fitovcima Davorom Lukasom, Zorkom Opačićem, Mirom Teševićem i Deanom Benziom krajem osamdesetih, kada su Riječani znali i po dva meseca da provedu godišnje u Beogradu.

Danas se pevač Davor Lukas sa osmehom priseća da je za njegov bend „svaki odlazak u Beograd bio veselje, jer osim posla bilo druženja sa super ljudima.“

Malo je poznato da je Đule svirao na nekim koncertima sa Fitom i da je čak učestvovao u snimanju njihovog prvenca „Uz rijeku“ iz 1988. godine.

„Pamtim našu saradnju kao jedno veliko iskustvo. Veliki smo prijatelji i na prvom albumu Fita imao sam privatno i profesionalno zadovoljstvo da učestvujem i sviram u pesmi ‘Mačka’ i ostalima“, kaže Đule.

Van Gogh se u aprilu oglašavaju novim albumom „Lavirint“ koji je već najavio spot „Nek te telo nosi“, a Đule se nada da će i Fit uskoro objaviti svoj novi studijski album, prvi nakon „Daj mi ruku“ još iz 1989. godine.

Ulaznice za povratnički koncert Fita posle 20 godina u Beogradu možete kupiti po ceni od 800 dinara na blagajni Doma omladine i prodajnim mestima Biletservisa i Tiketlajna.