Bajaga u oktobru u Zagrebu

16.04.2009

Bajaga i Instruktori

Bajaga i Instruktori na turneji kojom proslavljaju 25 godina karijere i izlaska debi albuma „Pozitivna geografija“ u drugoj polovini oktobra nastupiće u dvorani „Dražen Petrović“ u Zagrebu.

Pošto se u dvorani „Dražen Petrović“ redovno održavaju košarkaške utakmice kluba Cibona, o njihovom rasporedu ovisi tačan datum Bajaginog koncerta, koji će biti definitivno utvrđen u julu kada i ulaznice krenu u prodaju. Dvorana prima do 5.400 posetilaca.

Koncert organizuju zagrebačka koncertna agencija DIK i Long Play.

Slavljeničku turneju Momčilo Bajagić i drugovi počeli su krajem marta sa nekoliko rasprodatih nastupa u Kanadi, nastavljaju je u maju nizom koncerata u Sjedinjenim Državama, a za sada je planirano da na jesen krenu svirke u većim gradovima na području bivše Jugoslavije.

Zagrebu je pripala čast da bude prvi od velikih gradova regiona pošto je Bajaga promovišući „Pozitivnu geografiju“ prvi samostalni koncert održao ovde u kultnom klubu „Kulušić“ (danas na žalost više ne postoji) 12. aprila 1984. godine. Sledeći koncert i to prvi put pod imenom „Bajaga i Instruktori“ održan je 21. aprila u beogradskom Domu sindikata.

Bajaga je ranije najavio da želi da jubilej proslavi i objavljivanjem novog albuma do kraja godine, kada bi slavljenička turneja trebala da se završi velikim koncertom u Beogradu.