Divljan svira Beograđankama za 8. mart

19.02.2009

Vlada Divljan i njegov bend Nevladina organizacija održaće jedinstven koncert – 8. marta, povodom Dana žena u Domu omladine Beograda, u organizaciji Long Play-a.

„Praktično prvi put sviramo za 8. mart i veliko mi je zadovoljstvo što ćemo svirati Beograđankama. Biće to prilika da se čuje većina ljubavnih pesama koje sam ikada napisao, a stvarno ću probati ovom prilikom da izvedem i neke od njih koje obično ne sviram“, najavljuje Divljan.

Glavna autorska snaga kultnih Idola, autor bezvremenih ljubavnih klasika kao što su „Malena“, „Nebeska tema“, „Ona to zna“, „Ljubavi“, „Dok dobuje kiša“, „Rusija“ ili „Sve laži sveta“, kaže da će njegov koncert u velikoj sali DOB-a biti pokušaj da se, pre svega, dobro provedu i bend i publika.

„Lično sam veoma sumnjičav prema svim tim praznicima i jednokratnim erupcijama obožavanja lepšeg pola – to bi trebalo da bude svaki dan. Međutim, s druge strane posmatrano, bolje i jedan nego nijedan. Bar su tog dana radile pola radnog vremena. Danas, život mnogih žena više podseća na pesmu ‘Ona radi u rudniku’. Zato ćemo svirati i neke malo tvrđe pesme“, najavljuje Divljan.

Za prvi veći beogradski koncert posle dužeg vremena (ne računajući nastup na brodu Povetarac prošlog septembra), Divljan dolazi sa proverenim sastavom Nevladine organizacije – basistom Zdenkom Kolarom, klavijaturistom Aleksandrom Šandorovim, perkusionistom Borisom Bunjcem i bubnjarem Markom Milivojevićem.

Uz to, sličnim povodom Divljan i Nevladina organizacija su održali odlično posećen i ocenjen koncert za Dan zaljubljenih 14. februar u zagrebačkom klubu „Tvornica“.

„U Zagrebu je bilo super, trudićemo se da u Beogradu bude još bolje“, kaže Divljan i dodaje: „Sa 8. martom nekako imamo više iskustva. Takođe, ne sme se zaboraviti da su i muškarci svojedobno umeli i te kako dobro da se zabave za 8. mart. Zato, prijatelji, ne oklevajte, dođite na koncert i sa sobom povedite devojku, ženu, ćerku, sestru, mamu i poneku baku“.

U skladu sa romantičnom prirodom koncerta, Long Play opet pored pojedinačnih ulaznica po ceni od 1.200 dinara, priprema poseban popust za parove koji mogu uzeti „Kartu za dvoje“ za samo 2.000 dinara. Ulaznice će se uskoro naći u prodaji.