Alternativni bend Dingospo Dali objavio je početkom godine drugi album “O nečemu lepom”, čijih deset pesama prožetih “raznim emocijama, što teškim, što lepim i pozitivnim”, možete sada upoznati i uz pomoć komentara autorke stihova, pevačice Sandre Vidojević.

Objašnjavajući naziv albuma “O nečemu lepom” (Long Play 2020), Vidojević kaže da to “može biti želja, težnja, spoznaja ili pak samo iluzija o nečemu lepom”.

“Uglavnom je sve od navedenog ili najčešće iluzija. Dokle god postoji i trunčica lepog ili makar težnje za nečim lepim – sve je u redu”, ističe Sandra.

“Slabost” – U aprilu 2019. izašao je spot za pesmu Slabost koji je kompletno snimao i montirao Daniel Girizd Stavro. Reakcije na spot i pesmu bile su veoma pozitivne, što je prilično ohrabrujuće kad je takav tip singla u pitanju, prema tome, rešili smo da upravo “Slabost” udarnički i otvori album.

“Vidokrug” – Specifična po ritmu i po aranžmanu koji nije sličan nijednoj našoj pesmi. Takođe je i glavna inspiracija za naslov albuma “O nečemu lepom”, jedna je od starijih pesama sa albuma, i svojom porukom možda najbolje može da se nadoveže na “Slabost”.

“Koga briga je” – Pesma kroz ironiju očigledno prezire ljudsku ravnodušnost, sebičnost i lenjost.

“Kada bih” – Ono što bismo želeli da uradimo- ne uradimo, ono što bismo rekli ne kažemo… I tako u krug…

“Teheran” – Glavni grad Irana. Taj grad je samo zagonetka u pesmi. Simbol neistraženih mesta, neostvarenih želja i nerazjašnjenih misterija…(Video za pesmu pojavio se ovog proleća)

“Kao pre” – Pesma o starosti, prijateljstvu i prebrzom vremenu u kojem živimo. Prilično nostalgična, setna, možda za nas i najemotivnija pesma na albumu.

“Srce” – Pesma koja se zaštitnički odnosi prema svojim snovima, željama i svom unutrašnjem svetu.

“Putokaz” – U tom svetu- ne zanemarivati sopstvene instinkte. Oni uglavnom navedu na pravi put.

“Hoću da vrisnem” – Ne povlačiti se, već uzdići se. I neka bude glasno…

“40 dana” – Strpljenje… I dočekaćemo…

Album “O nećemu lepom”,koji su komponovali i snimili Vidojević bubnjar Nikola Vidojević, basista Nemanja Bulatović i gitaristi Nikola Mišić i Marko Mićanović, ovih dana se našao među 20 regionalnih top izdanja prve polovine 2020. godine, u izboru portala www.beforeafter.rs. Njihov novinar Nemanja Nešković kaže: “…album talentovane beogradske postave…me je, naprosto, oduševio”.

Naslovni foto Luka Radulović