Dingospo Dali vam govori „O nečemu lepom“

27.07.2020

Alternativni bend Dingospo Dali objavio je početkom godine drugi album “O nečemu lepom”, čijih deset pesama prožetih “raznim emocijama, što teškim, što lepim i pozitivnim”, možete sada upoznati i uz pomoć komentara autorke stihova, pevačice Sandre Vidojević.

Objašnjavajući naziv albuma „O nečemu lepom“ (Long Play 2020), Vidojević kaže da to “može biti želja, težnja, spoznaja ili pak samo iluzija o nečemu lepom“.

„Uglavnom je sve od navedenog ili najčešće iluzija. Dokle god postoji i trunčica lepog ili makar težnje za nečim lepim – sve je u redu”, ističe Sandra.

„Slabost“ – U aprilu 2019. izašao je spot za pesmu Slabost koji je kompletno snimao i montirao Daniel Girizd Stavro. Reakcije na spot i pesmu bile su veoma pozitivne, što je prilično ohrabrujuće kad je takav tip singla u pitanju, prema tome, rešili smo da upravo „Slabost“ udarnički i otvori album.

„Vidokrug“ – Specifična po ritmu i po aranžmanu koji nije sličan nijednoj našoj pesmi. Takođe je i glavna inspiracija za naslov albuma “O nečemu lepom”, jedna je od starijih pesama sa albuma, i svojom porukom možda najbolje može da se nadoveže na „Slabost“.

„Koga briga je“ – Pesma kroz ironiju očigledno prezire ljudsku ravnodušnost, sebičnost i lenjost.

„Kada bih“ – Ono što bismo želeli da uradimo- ne uradimo, ono što bismo rekli ne kažemo… I tako u krug…

„Teheran“ – Glavni grad Irana. Taj grad je samo zagonetka u pesmi. Simbol neistraženih mesta, neostvarenih želja i nerazjašnjenih misterija…(Video za pesmu pojavio se ovog proleća)

„Kao pre“ – Pesma o starosti, prijateljstvu i prebrzom vremenu u kojem živimo. Prilično nostalgična, setna, možda za nas i najemotivnija pesma na albumu.

„Srce“ – Pesma koja se zaštitnički odnosi prema svojim snovima, željama i svom unutrašnjem svetu.

„Putokaz“ – U tom svetu- ne zanemarivati sopstvene instinkte. Oni uglavnom navedu na pravi put.

„Hoću da vrisnem“ – Ne povlačiti se, već uzdići se. I neka bude glasno…

„40 dana“ – Strpljenje… I dočekaćemo…

Album „O nećemu lepom“,koji su komponovali i snimili Vidojević bubnjar Nikola Vidojević, basista Nemanja Bulatović i gitaristi Nikola Mišić i Marko Mićanović, ovih dana se našao među 20 regionalnih top izdanja prve polovine 2020. godine, u izboru portala www.beforeafter.rs. Njihov novinar Nemanja Nešković kaže: „…album talentovane beogradske postave…me je, naprosto, oduševio”.