Amira objavila video za „Šta će mi život“

25.07.2020

Pevačica Amira Medunjanin objavila je lyric video za pesmu „Šta će mi život“ sa svog novog albuma „For Him And Her“, na kome je snimila pesme koje su nekad pevali legendarni interpretatori narodne muzike Silvana Armenulić i Toma Zdravković.

Folk klasik „Šta će mi život“ (1970), koji je napisao Zdravković a otpevala Armenulić, snimljen je sada u aranžmanu Medunjanin i klaviriste Bojan Zulfikarpašića na „For Him And Her“ (Croatia Records 2020). Video produkcija „Šta će mi život“ je CroRec Digital.

Album koji, po mišljenju uglednog publiciste Petra Pece Popovića, „odaje znake dubokog ličnog poštovanja“ prema Silvani i Tomi, zaslužio je već nekoliko pozitivnih ocena kritike, kojima se poslednji pridružio novinar Zlatko Gal muzičkog portala www.mixer.hr sa ocenom od četiri zvezdice.

„Ljubitelje Amire Medunjanin i tradicijskog sevdaha možda će izbor ovih ‘narodnjačkih’ kavanskih standarda iznenaditi kao ‘skretanje’ u populističke vode no čak i da je samo snimila ‘Umoran sam od života’, ovom bi albumu dala i puni smisao i visoku ocjenu“, kaže Gal.

Prethodno, pisac Milenko Jergović za Jutarnji list je ocenio da je “u cjelini posvetivši album Tomi i Silvani, Amira otpjevala konačne verzije njihovih pjesama“, dok je za magazin “Etnoumlje”, portala World Music asocijacije Srbije, Ivana Ljubinković napisala da je Amirina „filigranska naracija dodala ovim pesmama novo dostojanstvo i eleganciju“.