Darkvudi snimaju DVD u Domu omladine

30.09.2009

Srpski kandidat za regionalnu MTV nagradu, Darkwood Dub, snimaće za DVD izdanje koncerte 8. i 9. oktobra u Domu omladine Beograda, na kojima će promovisati aktuelni album „Jedinstvo“.

„Mislim da će DVD biti izuzetno zanimljiva informacija kako sada Darkwood Dub zvuči uživo, i odlična prilika za publiku da zajedno sa nama ostane zabeležena u večnost“, kaže pevač Dejan Vučetić-Vuča.

Gitarista Bojan Drobac ističe da se bend, posle 20 godina postojanja, odlučio za prvo živo izdanje, jer „tek sada zvuči super i bolje nego ikad pre“, posebno zahvaljujući nedavnom dolasku u postavu džez klavijaturiste Vasila Hadžimanova.

„Sa Vasilom je naša muzika postala organskija, mekša i prijatnija uživo“, kaže Drobac.

Bend je pre nekoliko dana sa aktuelnog albuma objavio spot „Šećer“ koji možete pogledati na http://www.youtube.com/watch?v=2p6abpqC0-s .

Darkwood Dub je nominovan za MTV nagradu „Best Regional Act“, za koju konkurišu i bendovi iz Bosne i Hercegovine Dubioza kolektiv, iz Slovenije Elvis J. Kurtovich, iz Hrvatske Lollobrigida i Superhiks iz Makedonije. Glasanje je u toku do 11. oktobra preko www.mtvema.com.