E-Play objavili novi spot „U sumrak“

29.09.2009

E Play su objavili „U sumrak“, drugi spot sa nedavno objavljenog albuma „Drago mi je da smo se upoznali“, koji će koncertno promovisati 6. novembra u Domu omladine Beograda, gde bend proslavlja i deset godina rada.

Novi album najavljen je spotom „Sramota“, a sada stiže „U sumrak“, crno-beli spot koji krase upečatljiva i jedinstvena vizuelna i grafička rešenja modnog fotografa Marka Sovilja.

„Više od 10 hiljada fotografija je napravljeno i pretvoreno u animaciju pokreta. Nikad nismo imali ovakav spot. Uspeli smo da spojimo nas i beogradsku alternativnu modu. Mladi kreator Marko Mitanovski se potrudio za ovu priliku da izgledamo potpuno drugačije. I dalje smo u crnom, ali smo tako maskirani da nas nećete prepoznati“, kaže basistkinja Maja Cvetković.

E Play će 6. novembra u DOB-u koncertno promovisati nedavno objavljeni treći album „Drago mi je da smo se upoznali“ (Cinema City), i istovremeno obeležiti deset godina od izlaska kultnog prvijenca „E Play“ (1999).

„Za deset godina ništa se nije promenilo. Bend, koliko je tada bio spreman dati sve od sebe za svoju muziku, isto je toliko spreman i sada – tu nema nikakve razlike. Samo sada radimo na drugom nivou, mnogo profesionalnije, ali emocija nam je ista kao i prvi put, kad smo svirali u DOB-u i hteli da pobedimo“, kaže Maja.

Posle pobede na festivalu demo bendova u DOB-u, tada još uvek sve ženski bend E Play je u novembru 1999. godine objavio hvaljeni debi album (za MCM Records), sa koga su se izdvojile pesme „Zašto“, „Pop“, „Prvi pogled tvoj“, „Better Than You“… Status jednog od najznačajnijih srpskih alt rok sastava potvrđen je učešćem na soundtrack-u za kultni film „Munje“ (2001) i posebno drugim albumom „Crime“ (PGP RTS 2005), na kome se Maji, gitaristkinji Biljani Todorovski pridružuju i do danas ostaju bubnjar Damjan Dašić i Marko Milivojević za groovebox-om.

Organizator Long Play uskoro će saopštiti pojedinosti o koncertu 6. novembra u DOB-u, odnosno o prodaji i cenama ulaznica.