Lajner i Hrnjak snimaju album!

01.10.2009

Azra

Bubnjar Boris Lajner (Leiner) i basista Mišo Hrnjak, kojima predstoji 15. oktobra koncert „Pozdrav Azri“ u Domu omladine Beograda, ušli su u studio da snime prvi zajednički album posle 27 godina pauze, još od Azrinog remek dela „Filigranski pločnici“ (1982).

„Mišo živi u Mađarskoj i nije se bavio glazbom. Prije godinu dana došao je do mene s gitarom i voljom za ponovni početak. S veseljem smo ponovno zasvirali, a osim ‘Pozdrava Azri’, snimamo zajednički CD sa novim pjesmama raznih autora kao što su Arsen Dedić, Srđan Sacher i drugi“, kaže Lajner.

Ritam sekcija originalne postave kultne Azre Lajner-Hrnjak sastala se nedavno prvi put od kako je basista 1982. godine otišao iz benda frontmena Branimira Džonija Štulića, postao Jehovin svedok i potpuno napustio svet muzike.

Povod za novi koncert „Pozdrav Azri“ je obeležavanje 30 godina od izlaska prvog singla grupe „A šta da radim/Balkan“ (oktobar 1979), jednog od najznačajnijih i najuticajnijih izdanja jugoslovenskog rokenrola!

„Pozornica je moj život, bubanj moj kruh, pa kad se na njoj nađem sa starim prijateljem Mišom ‘ništa mi više nije važno, želim samo da sviram, da se otkačim i to je sve'“, kaže Lajner.

Uz Lajnera i Hrnjaka u Domu omladine nastupiće i nekadašnji pevač Prljavog kazališta Davorin Bogović, te vrsni zagrebački muzičari Žan Jakopač, Miljan Bakić i Domagoj Vorberger.

Ulaznice za „Pozdrav Azri“ mogu se kupiti na blagajni Doma omladine po ceni od 1.200 dinara.