Darkvudi rasprodali i drugo veče u DOB-u

10.10.2009

Darkvud Dub u petak uveče održali su drugi koncert u do kraja ispunjenoj gornjoj sali Doma omladine. Bend završava beogradsku promociju novog albuma „Jedinstvo“ trećim koncertom u nizu u subotu uveče 10. oktobra (21:00). Ulaznice su 1.000 dinara.

Na drugom koncertu snimanom za živi DVD benda, manje-više je ponovljen repertoar iz odlične prve večeri, ali je ovaj put dodatni kvalitet bila za nijansu opuštenija atmosfera i prisnija veza svirački nabrijanih Darkvuda i odlično raspoložene publike.

Za beogradske prilike nestvarno dobro klimatizovana, renovirana sala DOB-a (nekadašnji „Pogon“), ipak je poklekla pred energijom koju su prosto isijavali Darkvud Dub i publika.

„Da li vam je dobro? Da li vam je vruće? Da? Tako i treba!“, konstatovao je dobrano oznojeni pevač Dejan Vučetić-Vuča već na samom početku koji je pripao „Potaman“, i pesmama sa „Jedinstva“ – „Dišem“ i „Šećer“.

U naredna dva časa Vuča, bubnjar Lav Bratuša, gitarista Bojan Drobac, basista Miki Ristić i novopridošli klavijaturista Vasil Hadžimanov vešto su sproveli rasplesanu i raspevanu publiku od debija „Paramparčad“ (1994), preko kultnog „Elektropionira“ (1999) do odlično prihvaćenih novih pesama sa „Jedinstva“ (2008).

Ovacije su stigle već usred koncerta posle „Robota“, prvog singla sa aktuelnog albuma, i potom iza „Ptica/Armagideon Time“. „Dorćolca“ su kao i prve večeri svi pevali.

Tri bisa iz prve večeri sa pesmama „Stvarnost“, „Zapremina tela“, „Usamljeni hassissar“ i „U nedogled“, bend je brojno smanjio na dva ali je zato drugi potrajao dobrih dvadesetak minuta kolektivne ekstaze.