Trijumf Darkvuda i Srbije

11.10.2009

Darkvud Dub trijumfalno su završili niz od tri koncerta u Domu omladine Beograda u subotu uveče, istovremeno dok je fudbalska reprezentacija Srbije pobedom nad Rumunijom (5:0) obezbedila odlazak na Svetsko prvenstvo u Južnoj Africi 2010. godine.

Uprkos fudbalskoj groznici koja je obuzela Srbiju i njen glavni grad, to nije sprečilo Beograđane da, kao u četvrtak i petak, i treće večeri ispune gornju salu Doma omladine, gde su Darkvudi koncertno promovisali album „Jedinstvo“ i snimali živi DVD.

Navijačka atmosfera dala se osetiti i među publikom na ulazu u bivši „Pogon“ pred početak koncerta, dok je Srbija uspešno polako privodila kraju utakmicu nemilosrdno puneći mrežu protivnika.

Takvo raspoloženje samo je nastavljeno na koncertu gde je publika zdušno bodrila Darkwood Dub od početka do kraja skoro dva časa kasnije i dva bisa. Posle koncertne fešte uz Darkvude publiku je po izlasku iz Doma omladine sačekao sličan ugođaj proslave navijača na beogradskim ulicama.

„Darkwood Dub su poštovana, popularna i vrlo kvalitetna grupa. Iako su kao sastav sazrevali tokom 90-ih, pošlo im je za rukom da, za razliku od mnogih kolega iz te generacije, pred kraj prve decenije novog veka mogu tri dana zaredom da drže solo koncerte u Domu Omladine – i to po ceni koja bi većinu domaćih izvođača ostavila u polupraznoj sali“, konstatuje uticajni www.popboks.com.

I Večernje novosti pišu da je „Darkvudima sa novim članom Vasilom Hadžimanovim uspelo da tri dana za redom napune renovirani ‘Pogon’ Doma omladine“.

„Darkwood Dub je nakon nekoliko godina održao koncert pred svojom beogradskom publikom, toliko željnom ponovnog susreta, da je bend morao da bukira čak tri večeri u renoviranom Pogonu DOB-a“, kaže www.mtsmondo.com.

Beogradski list Danas posle prve večeri u četvrtak konstatovao je u naslovu da je bilo „Sve ‘Potaman’ u Domu omladine“.

„I zaista, sve je bilo potaman do kraja sjajne večeri. Svaka naredna pesma izazivala je sve veće aplauze, terajući masu da sve više igra i sve glasnije peva. Usledili su hitovi ‘Čežnja’, ‘Elektro pionir’, ‘Robot’, ‘Prostor između nas’, ‘Dorćolac’, ‘U svim pravcima’… Imali su situaciju Darkwoodi u svojim rukama sve vreme. Vrhunski klavijaturista kao da je bio komadić koji je ranije nedostajao ovom bendu kako bi bukvalno sve pesme zvučale fantastično uživo… O sve većoj popularnosti ovog benda govori i činjenica da su se sinoć u Domu omladine mogli čuti svi jezici bivše SFRJ, od slovenačkog do makedonskog“, kaže Danas.