Darkvudi od večeras tri puta u Domu omladine

08.10.2009

Darkvud Dub večeras počinju seriju od tri koncerta u Domu omladine Beograda, gde promovišu aktuelni studijski album „Jedinstvo“, a snimaju i svoje prvo živo izdanje u dvodecenijskoj karijeri, i to u formi DVD-ija.

Pošto je očekivano rasprodat prvi koncert Darkvuda u gornjoj sali Doma omladine najavljen za 8. oktobar, Long Play je zbog velikog interesovanja publike za drugi 9. oktobra, odlučio da priredi i njihov treći koncert u subotu 10. oktobra! Svi nastupi počinju posle 21:00.

Ulaznice za treći koncert su u prodaji po ceni od po 800 dinara za prvih 100 ulaznica, dok ostatak košta 1.000 dinara. U prodaji još ima i mali broj ulaznica za drugi koncert 9. oktobra koje takođe koštaju po 1.000 dinara.

Trenutno srpski kandidati za regionalnu MTV nagradu, Darkvud Dub se posle četverogodišnje pauze kada su u pitanju samostalni nastupi vraćaju u Beogradu, i to sa novim članom u postavi džez klavijaturistom Vasilom Hadžimanovim.

Gitarista Bojan Drobac ističe da se bend posle 20 godina postojanja odlučio da prvo živo izdanje snimi u DOB-u, jer „tek sada zvuči super i bolje nego ikad pre“, posebno zahvaljujući nedavnom dolasku Hadžimanova.

„Mislim da će DVD biti izuzetno zanimljiva informacija kako sada Darkvud Dub zvuči uživo, i odlična prilika za publiku da zajedno sa nama ostane zabeležena u večnost“, kaže pevač Dejan Vučetić-Vuča.

Bend je pre nekoliko dana sa aktuelnog albuma objavio spot „Šećer“ koji možete pogledati na http://www.youtube.com/watch?v=2p6abpqC0-s .

Darkvud Dub je nominovan za MTV nagradu „Best Regional Act“, za koju konkurišu i bendovi iz Bosne i Hercegovine Dubioza kolektiv, iz Slovenije Elvis Džekson, Hrvatske Lolobrićida i Superhiks iz Makedonije. Glasanje je u toku do 11. oktobra preko www.mtvema.com.