Brkovi vam pred Halu sportova dovode Ovce

21.03.2016

Brkovi

Turbo-pank-folkeri Brkovi, pred veliki koncert 1. aprila u beogradskoj Hali sportova, objavili su novi političko-angažovani singl/spot „Ovce“ koji se, kako to naziv simbolično ukazuje, bavi predizbornom problematikom.

„Opet novi izbori narod se dijeli, ko će pobijediti desni ili lijevi“, poručuje biračkom telu frontmen Brkova Šemso (Shamso 69) u pesmi u kojoj gostuje tuzlanska reperica Sassja. Režiser Filip Filković Philatz snimio je spot simbolično u jednom tunelu, nadomak Zagreba, a u njemu je Šemso konačno dočekao priliku da se igra vatrom i zagrize asfalt.

„Suradnja sa Sassjom je možda malo neočekivana zbog glazbenih žanrova i onoga na što su ljudi navikli od nas u prošlosti, ali to smo i dalje mi definitivno… Sassja je reagirala izvanredno te u kratkom roku napisala svoj dio teksta. Sve je ispalo spontano kao i dosad kad smo surađivali s drugim izvođačima. Mi samo tako mozemo i ne znamo drukčije”, objašnjava Šemso.

„Ovce“ se nalaze na novom albumu „Torzo Dade Topića“, kog će Brkovi promovisati na svom do sada najvećem koncertu u karijeri 1. aprila (20:30) u Hali sportova. Specijalni gosti koncerta su Pero Defformero i Zoka Bosanac. Ulaznica košta 800 dinara na blagajni Doma omladine Beograda, odnosno preko mreže Eventim.