Boje novi Masimov spot

11.03.2010

Massimo Savić

Masimo Savić objavio je nedavno spot za pesmu „Boje“ koju je snimio na regionalnom hit albumu „Sunce se ponovo rađa“ (2008) da pokaže kako bi danas zvučao njegov nekadašnji bend Dorijan Grej (Dorian Gray).

„Ta pjesma je jedina na albumu koja zvuči kao da je Dorijan Grej potrajao i pokazuje kako bi danas radio. Planski je tako napravljena. Pjesma je vrlo ‘alter’ i otkačena“, kaže Masimo. Autor spota je cenjeni hrvatski režiser spotova Radislav Jovanov Gonzo.

Zagrebački postnovotalasni sastav Dorijan Grej pojavio se na jugoslovenskoj sceni 1983. godine albumom „Sjaj u tami“ i istoimenim ogromnim hitom, obradom „The Sun Ain’t Gonna Shine (Anymore)“ grupe Walker Brothers.

Posle drugog albuma „Za tvoje oči“ (1985) bend prestaje sa radom, a Masimo se posvećuje samostalnoj karijeri koju počinje pop hitovima „Samo jedan dan“ i „Stranac u noći“.

Masimo nije protiv toga da eventualno ponovo zapeva u obnovljenom Dorijanu Greju, ali da smatra da do toga teško može doći, jer su svi bivši članovi zaokupljeni danas drugim poslovima.

„Ja i bih, ali mi nemamo kad. Mi svi iz Dorijana Greja danas smo potpuno zaokupljeni drugim poslom. Da Dorijan Grej opet zasvira mi bismo se trebali kao bend negdje zatvoriti na dva mjeseca ozbiljnoga rada, da bi se onda pokazali ljudima. Nije to tek tako“, kaže Masimo.

Masimo je upravo završio izuzetno uspešnu mini turneju po Srbiji, gde je početkom marta pevao u Vrnjačkoj Banji, Nišu, Novom Sadu i Čačku.