Divljan napravio žurku za Beograđan(k)e

09.03.2010

Vlada Divljan

Vlada Divljan i Nevladina organizacija rasplesali su publiku u punom Domu sindikata na svom drugom osmomartovskom koncertu, koji su pretvorili u žurku i podsećanje na zlatno doba novog talasa, ocenjuju mediji.

Dnevnik Blic pod naslovom „Žurka kod Divljana“ ocenjuje da je od nekoliko osmomartovskih koncerata u Beogradu u ponedeljak uveče „najveselije bilo je u Domu sindikata“.

„Iako je dvorana predviđena za sedenje, to nije smetalo veseloj publici da zaigra na svima omiljenu pesmu ‘Retko te viđam sa devojkama’. Sala se pretvorila u pravi plesni podijum dok su parovi ćuskali uz hitove ‘Plastika’, ‘Radostan dan’, ‘Pomoć pomoć’, ‘Odnesi me’…“, izveštava Blic.

List Danas kaže da su „samo su ocvali majstori šlagera svojevremeno držali tradicionalne osmomartovske koncerte u Domu sindikata, (a) već sam izbor ovog mesta za koncert govori o ironijskom otklonu prema pomenutom prazniku, ali sa samo Divljanu svojstvenom dozom nostalgije i patine“.

„Potpuri pesama koji obeležava jednu drugu tradiciju – trideset godina Novog talasa, a među njima i neizbežna ‘Retko te viđam sa devojkama’ podigao je publiku na noge. I po toj publici razlikuje se ovaj koncert Divljan od svih drugih. Ona nije samo ženska, sredovečna, kako to na osmomartovskim koncertima obično biva, parovi u njoj ne libe se da plešu i da se ljube, ali i da zdužno zajednički skaču na brže ritmove…publika Vlade Divljana i Nevladine organizacije, muška, kao i ženska, odavno je emancipovana“, smatra Danas.

Novosti izveštavaju da su bivši frontmen Idola i njegova Nevladina organizacija „priredili Beogračanima dvočasovnu nezaboravnu, a na repertoaru su se našli najveći hitovi iz vremena novog talasa“.

Politika kaže da je Divljan vodio koncert u laganom tempu kombinujući repertoar sa duhovitim obraćanjima. „Tako je pozvao publiku da ustane i zaigra, ukazao da ‘iza svake uspešne žene stoji posrnuli muškarac’ i skrenuo pažnju da su osmomartovski koncerit NVO postali tradicija jer je ‘ovo drugi put za redom'“.

„Vlada Divljan je sa svojom Nevladinom organizacijom priredio Beogračankama i njihovim pratiocima još jedno osmomartovsko druženje, godinu dana posle svirke u Domu omladine. Bogata ponuda koncerata nije uticala na popunjenost Doma sindikata – velika sala je bila skoro krcata, a sam odabir prostora uslovio je da publika, što se godišta tiče, bude šarenija nego u stojećem Domu omladine“, kaže www.nadlanu.com.

Portal ističe da je posle skoro tri sata, kraj simbolično usledio uz pesmu koju je svojevremeno Divljan snimio sa Giletom iz Orgazma – „Spavajmo, sanjajmo“.

„Majstori su još jednom opravdali sjajnu reputaciju – ipak, ostaje utisak da je nastup u Domu sindikata samo jedan zanimljiv eksperiment i da plivaju kao ribe u malo drugačijem ambijentu, pa i sa malo drugačijom publikom kojoj nije problem da cele večeri bude na nogama“, piše NaDlanu.