Novi spot Zabranjenog pušenja

12.03.2010

Zabranjeno pušenje

Zabranjeno pušenje frontmena Seje Seksona upravo je sa regionalnog hit albuma „Muzej revolucije“ objavilo drugi spot za pesmu „Ustanova“.

„Album ima stvarno zahvalnih pjesama za spotove. Spot je animirani sa igranim dijelovima. Priča je o psihopati kome se čini da ga televizor jede, a u stvari ga proždire sadržaj televizije“, kaže Sekson.

U taboru Zabranjenog pušenja dosta se razmišljalo koju pesmu uzeti za drugi spot, posle prvog rađenog za regionalni hit „Modni guru“, a jedan od podstreka da to bude „Ustanova“ neočekivano je stigla prilikom decembarske koncertne promocije „Muzeja revolucije“ u Domu omladine Beograda.

„Mi smo planirali jednu drugu stvar, ali kada sam pričao sa (Momčilom Bajagićem) Bajagom i rekao mi je da misli da bi ‘Ustanova’ bila odlična za spot. Za ‘Ustanovu’ su lobirali još neki ljudi preko interneta i to je konačno prelomilo“, kaže Sejo.

Autor spota je Sarajlija Davor Bujaković (27), student treće godine animacije na HKU ( Hoge School voor de Kunsten in Utrecht) u Holandiji.

Zabranjeno pušenje je nedavno promovisalo „Muzej revlucije“ u klubu „Trema“, što je bila prva svirka benda posle pauze od 20 godina u Novom Sadu. Sejo je tokom čitavog koncerta imao ozbiljnih problema s intonacijom, jer od glasnog pevanja publike nije čuo apsolutno niti jedan instrument na bini te je bio prinuđen pevati „napamet“.