Belan & Fiumens večeras za zaljubljene u DOB-u

14.02.2009

Neno Belan i Fiumens večeras u Domu omladine Beograda (20:30) sviraju tradicionalni koncert za Dan zaljubljenih, gde publiku čekaju najveći hitovi njegove samostalne karijere i Đavola, nova postavka izvođenja hita „Zar više nema nas“ i naravno – besplatni kondomi.

Pred sedmi koncert po redu u Beogradu u subotu 14. februara, Neno poručuje da će Beograđani u velikoj dvorani DOB-a dobiti ono „što uvijek očekuju – jednu određenu količinu pozitivne energije“.

„Zaljubljene pozivamo da dođu u Dom omladine na Valentinovo i učvrste svoju vezu, a one nezaljubljene da se zaljube na našem koncertu. To je specifičan datum i uvijek dođe puno parova koji se vole i ljube, što se jasno vidi na video snimkama koncerata od prošlih godina. To je onako specifična atmosfera koja onda i nas ponese. Valentinovo je, pa zaljubljeni parovi imaju popust za kartu. E sad mogu biti i dva muškarca nije precizirano! Bitno je da su zaljubljeni! Besplatan kondom je OK. Zašto da ne? U doba promiskuiteta i bolesti nije to loša ideja“, kaže Belan.

Poseban trenutak koncerta svakako će biti izvođenje velikog hita „Zar više nema nas“, ali ovaj put bez Masima Savića. Belanova setna pesma o prohujalom vremenu i ljubavima postala je duet sa Masimom za njegov nedavni album „Sunce se ponovo rađa“. Na Masimovom koncertu krajem decembra u Sava centru, Masimo i Neno su čak dva puta morali da izvedu „Zar više nema nas“ pred oduševljenim Beograđanima.

Sada Masima neće biti u DOB-u, ali Belan svejedno najavljuje još jedno sjajno izvođenje tog hita ovog puta u neobičnom duetu sa bubnjarem Fiumens Leom Rumorom.

„Beogradska publika će dobiti duet koji sigurno očekuju ‘Zar više nema nas’. Međutim umjesto Masima sada je tu moj bubnjar koji odlično pjeva u što ćete se sami uvjeriti ako dođete na koncert. Bubnjar je bariton, ima osebujan glas kao Masimo. Pjeva odlično!“, najavljuje Belan.

„Zar više nema nas“ dosta ljudi je shvatilo kao nostalgičnu ljubavnu pesmu, međutim Belan ističe da se zapravo radi o generacijskoj pesmi. Ono što sam htio kroz tekst reći je generacijsko prepoznavanje. To u stvari nije ljubavna pjesma! Obraćam se svojoj generaciji i razmišljam o životu sa pozicije 47-godišnjeg čovjeka. A onda kako su se mladi našli u tome – ne znam, ali mi je interesantna situacija, koja mi paše“, priznaje Belan.

Za tradicionalni Belanov koncert za Dan zaljubljenih još se mogu kupiti standardne pojedinačne ulaznice od 1.200 dinara, ali i specijalna „Karta za dvoje“ sa kojom parovi mogu ući u veliku dvoranu DOB-a za samo 2.000 dinara!

Obe vrste ulaznica mogu se kupiti u Domu omladine Beograda i prodajnim mestima Biletservisa (www.biletservis.co.yu) i Tiketservisa (www.tiketservis.com).

Posetiocima koncerta u skladu sa romantičnom prirodom događaja biće deljeni besplatni kondomi, kao simboličan poklon Omladine JAZAS-a, Durex-a i koncertne agencije Long Play.