Bajaga, Van Gog, Hladno pivo = Koncert godine!

09.12.2008

Foto Marko Edge

Tri velika rok benda iz Beograda i Zagreba – Bajaga i Instruktori, Van Gogh i Hladno pivo, održaće 28. decembra u Banja Luci zajednički prednovogodišnji „Koncert godine“ u dvorani Borik!

Banjalučka publika i njihovi gosti te nedeljne večeri u Boriku imaće jedinstvenu priliku da čuju na istom mestu Bajagu i Instruktore, Van Gogh i Hladno pivo, na rok spektaklu o kome će se pričati i koji će definitivno obeležiti kraj 2008. godine. A sve to uz ulaznicu od samo 12 konvertibilnih maraka!

Grad na Vrbasu centralna je tačka koja može privući zaljubljenike u dobru muziku iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije, da sada „nulti“ „Koncert godine“, ubuduće postane tradicionalan decembarski festival.

Tri velika benda dolaze u Banja Luku na „Koncert godine“ u izuzetno zanimljivim trenucima svojih karijera.

Hladno pivo nikad nije bilo bolje za konzumiranje – Mile Kekin i drugovi su u Banja Luci da podsete kako je bilo na njihovim spektakularno uspešnim koncertima, najpre u rodnom Zagrebu gde su pred oko 20.000 ljudi letos proslavili 20 godina postojanja, i potom na nedavnoj euforičnoj svirci, najvećoj do sada u Srbiji, pred 5.000 fanova u beogradskoj Hali sportova.

Dobitnici prošle regionalne MTV nagrade, Van Gogh u drugoj polovini ove godine su se manje-više koncertno primirili zbog snimanja novog albuma. Bend je sa starim hitovima „Neko te ima“, „Kiselina“ i „Klatno“ protutnjio proteklih meseci festivalima Beer fest u Beogradu (uz svirku na Trgu republike) i na „Danima muzike“ u Sarajevu, a sada stižu u Banja Luku sveži i u naponu kreativnih snaga, u očekivanju izlaska novog albuma sledeće godine.

Bajaga i Instruktori, prethodno uzdrmani iznenadnom smrću gitariste Ljubiše Bube Opačića, vraćaju se koncertnim aktivnostima na kraju godine, u kojoj obeležavaju dve decenije od izlaska jednog od poslednjih velikih albuma jugoslovenskog rokenrola i najznačajnijih izdanja benda „Prodavnica tajni“. Dovoljno je reći „Plavi safir“, „Verujem, ne verujem“, „Život je nekad siv nekad žut“…

„Koncert godine“ koji organizuju Long Play i banjalučki Title u dvorani Borik 28. decembra počinje od 20.00. Datum početka kupovine ulaznica i prodajna mesta biće saopšteni uskoro.