Bajaga uručuje MTV nagradu Lolobriđidi

23.10.2009

Bajaga i Instruktori

Momčilo Bajagić Bajaga uručiće hrvatskoj ženskoj grupi Lolobriđida nagradu „MTV Best Regional Act“ na dodeli evropskih MTV nagrada 5. novembra u „02 Areni“ u Berlinu, saopštio je u petak MTV.

„Veliko mi je zadovoljstvo što sam dobio poziv da učestvujem na dodeli MTV nagrada, a posebno mi je drago što ću uručiti nagradu sastavu Lollobrigida jer devojke za ovo vreme sviraju malo tvrđu muziku. Nadam se da će im ova nagrada pomoći u njihovoj daljoj karijeri“, kaže Bajaga.

Generalni direktor regionalnog MTV-ja Tom Ehr kaže da su se u njegovoj kući razmišljajući ko bi bio idealan muzičar da dodeli nagradu sastavu Lollobrigida odmah setili Bajage.

„Kroz svoju dugu muzičku karijeru on i njegova muzika predstavljaju ono što ovaj region i muzičku tradiciju regiona čine jedinstvenim. Odlična muzika… odličan smisao za humor… omiljen na svim prostorima… i to je tradicija na osnovu koje i Lollobrigida grade svoju karijeru“, kaže Ehr.

Iz MTV-ja najavljuju da je uručenje nagrade samo početak saradnje koju će ostvariti Bajaga i MTV. Bajaga će se pojaviti u emisijama MTV TakeOver i MTVExpress, lokalnim formatima koje produkciona ekipa regionalnog kanala MTV snima u zemljama bivše Jugoslavije, ali i širom Evrope.

TakeOver je lokalni format u kome domaće i strane zvezde imaju priliku da „preuzmu“ MTV i predstave svojih pet omiljenih muzičkih video spotova. MTV TakeOver premijera je svakog petka u 20:30, a reprize su subotom u 19:45 i nedeljom u 11:30! Publika je do sada imala prilike da u emisiji TakeOver vidi sastave Lollobrigida, Pixie Lott, Snow Patrol, Dubioza Kolektiv, Superhiks, Darkwood Dub i Elvis Jackson, a uskoro slede emisije u kojima će gostovati Tori Amos, Van Gogh, Bajaga i mnogi drugi.

U MTV Expressu svake druge srede gledaćete muzičke zvezde koje nastupaju na neobičnim mestima, pred neočekivanom publikom. Premijera emisije MTV Express je svake druge srede u 20h, a emisija će biti reprizirana više puta u toku redovnih muzičkih blokova na našem kanalu.