Bajaga: Univerzijada divan događaj za Beograd

03.07.2009

Bajaga i Instruktori

Momčilo Bajagić-Bajaga poručuje da ne treba gunđati zbog saobraćajnih gužvi koje izaziva Univerzijada, jer dok ona traje Beograd je „lepši, a Beogračani su ljubazniji i raspoloženiji nego inače“.

„Nisam od onih koji gunđaju zbog saobraćajnih gužvi ovih dana, bilo ih je i zbog mnogo nebitnijih stvari, a Univerzijada je divan događaj. U svakom smislu. Lepo mi je ovih dana šetati Beogradom i videti hiljade mladih ljudi i sportista iz svih krajeva sveta. Gradska uprava i komunalci su se potrudili da (grad) doteraju i pokažu u najboljem svetlu strancima“, rekao je Bajaga dnevniku Danas.

Bajaga i Instruktori u okviru slavljeničke turneje povodom 25 godina rada nastupiće 11. jula na zatvaranju najvećeg slovenačkog letnjeg festivala teatra i muzike „Lent“ u Mariboru, gde je beogradski bend rado viđen gost poslednjih godina (poput 2005. i 2007.).

Momčilo Bajagić i drugovi u Mariboru su već održali koncert 29. maja, ali to nije sprečilo organizatore da pozovu Beogračane i na „Lent“ samo mesec i po kasnije, što može poslužiti kao još jedan dokaz izuzetne popularnosti Bajage i Instruktora u Sloveniji.

Na turneji povodom četvrt veka od debi albuma „Pozitivna geografija“ Bajagu i Instruktore za sada očekuju nastupi 4. jula u Staroj Pazovi, 10. jula u Rovinju, 12. jula u Novom gradu i 29. avgusta u Bojčinskoj šumi (Surčin). Potom bend svira 28. novembra u Ljubljani i 12. decembra u Celju, a do kraja godine biće i veliki koncerti u Zagrebu i Beogradu.