Bajaga u trci za nagradu Indexi

19.03.2009

Bajaga i Instruktori

Momčilo Bajagić je u trci za regionalnu muzičku nagradu „Indexi 09“ u kategoriji najbolja internacionalna saradnja godine za duet sa Sašom Lošićem u pesmi „A ti se nećeš vratiti“ iz serije „Vratiće se rode“. Bajaga i Instruktori su predloženi za koncertni događaj godine za letnji nastup u Domu mladih Sarajevo, u okviru Sarajevo film festivala.

Preko zvanične strane www.davorin.ba može se ući u odeljak u kome je u toku internet glasanje u 11 kategorija za oko 100 izvođača. U toku je prvi krug glasanja posle koga će od predloženih brojnih izvođača samo šest prvoplasiranih u svakoj kategoriji biti nominovani za nagradu Indexi 09.

Od Long Play-ovih izvođača tu su u kategoriji za najbolji rok album godine Letu Štuke sa „Proteinima i ugljikohidratima“, za etno-World album godine predložen je Zvonko Bogdan sa „Godine su mnoge prošle“, dok su u kategoriji živih i antologijskih izdanja Jinx sa „Jinx Live“, Let 3 sa „Živom pičkom“ i Fit sa „Live Uz Rijeku“.

Letu Štuke konkurišu da budu nominovani i u kategoriji za najbolji bend sa Jinx, Fit i Let 3. Za koncertni događaj godine u trci su Darko Rundek i Cargo orkestar sa decembarskim koncertom u beogradskom Sava centru i Hladno pivo za rođendanski koncert na zagrebačkom Jarunu.

Duet „Poljubi je dok spava“ sa Remi uvelo je Letu Štuke u trku za nominaciju u kategoriji najbolja internacionalna saradnja 2008. godine.