Bajaga na promociji Muzičkog tobogana

19.03.2009

Bajaga

Momčilo Bajagić-Bajaga prisustvovao je u četvrtak u Beogradu promociji albuma sa pesmama iz poslednjeg serijala popularne emisije za decu „Muzički tobogan“ voditeljskog dvojca, voditelja Minje Subote i kompozitora Jovana Adamova.

Album „Hitovi Muzičkog tobogana 2007/2008“, nedavno objavljen za PGP RTS, otvara Bajagina 20 godina stara pesma „1,2,3“ koja uči decu predškolskog uzrasta da broje do deset.

„Meni je drago da su ovaj album napravili Joca i Minja, jer inače nema baš puno pesama za decu. PGP RTS je napravio reizdanja starih albuma Branka Kockice i Dragana Lakovića što je super. Sadašnje generacije treba da rastu na pesmama na kojima sam rastao i ja, ali nije loše i da se osveži repertoar“, kaže Bajaga za Long Play.

Promociji u jednom beogradskom kafiću gde su gosti bili učenici iz beogradske osnovne škole „Kralj Petar Prvi“, osim Bajage prisustvovali su i učesnici na albumu Ogi Radivojević, Leontina Vukomanović i glumac Slobodan Boda Ninković.

Subota je podsetio da se posle nekoliko godina pauze „Muzički tobogan“ nedavno vratio sa novim serijalom u kome su autori okupili „izuzetne kreativce pop i rok muzike, kompozitore i pesnike“.

„Zahvaljujući njima dobili smo CD koji je sigurno vredan poklon mlađim generacijama i verujemo da će se ove pesme mnogo pevati po školama i diskotekama“, rekao je Subota.

Od 19 pesama na albumu Bora Đorđević izvodi „Jetija“ i „Znam da lažu“, Dejan Cukić na stihove Duška Trifunovića peva „Prvu ljubav“, a tu su i Sergej Ćetković, Ivana Negativ, Maja Marković, Goca Tržan, Tijana Dapčević, Mari Mari i grupa Flamingosi.