Bajaga u Osijeku i Skoplju

27.02.2010

Bajaga

Momčilo Bajagić ove nedelje boravio je u Osijeku, gde je držao konferenciju za novinare povodom koncerta sa Instruktorima 5. marta, a stigao je i do Skoplja da primi nagradu za doprinos rok muzici u regionu koju mu je dodelio makedonski radio Bubamara.

U Osijeku Bajaga je u sredu govorio o predstojećem koncertu, njemu prvom u novoj dvorani Gradski vrt, u okviru nastavka slavljeničke turneje povodom 25 godina benda, a u kafeu „Siesta“ prisustvovao je otvaranju izložbe fotografija snimljenih na njegovim koncertima u Osijeku i Zagrebu, fotografa Željka Šepića i Janka Rončevića.

Bajaga se prošetao ulicama Osijeka, deleći usput autograme brojnim fanovima (posebno pripadnicima lepšeg pola), a gostovao je i na Slavonskom radiju.

„Drago mi je što ću imati prilike prvi put nastupiti u novoj dvorani, iako mi je stara (Zrinjevac) ostala u lepom sećanju. Ovo nije tipična turneja kojom se promoviše novi album nego retka prilika da sviramo hitove sa svakog albuma. Ipak je u pitanju proslava! Planiramo svirati pesme koje nismo dugo svirali u Osijeku, kao recimo one s prvih četiri albuma“, rekao je Bajaga.

Ulaznice za koncert Bajage i Instruktora u Gradskom vrtu su u pretprodaji 100 kuna, a na dan koncerta biće 120 kuna. Prodajna mesta su Video Cross (Centar, Donji grad, Sjenjak), Gradski radio, hotel „Waldinger“, kafe „Siesta“ i pub „Swan“. Ulaznice se još mogu kupiti u Vukovaru, Borovu Naselju, Vinkovcima, Šakovu, Belom Manastiru, Donjem Miholjcu, Valpovu, Našicama, Iloku, Slavonskom Brodu, Tenji, Županji i Dardi. Organizator koncerta je Croatia Concerts.

Bajaga je u Skoplju na dodeli nagrada slušanog radija Bubamara dobio priznanje za doprinos rok muzici u regionu i to iz ruku bivšeg asa Crvene zvezde Darka Pančeva. S druge strane Bajaga je uručio nagradu za životno delo legendi tamburaške muzike Zvonku Bogdanu.

Bajagu i Instruktore do kraja slavljeničke turneje očekuje gostovanje i u Skoplju.